Pyöräilyviikko alkaa Liikennepuistosta sunnuntaina 5.5.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään toukokuussa. Viikon avajaiset tuovat monipuolista koko perheen ohjelmaa liikennepuistoon Kalevaan sunnuntaina 5.5. klo 10–14.
Nuoria polkupyörineen Liikennepuistossa.
Pyöräilyviikon avajaisissa 5.5. lapset pääsevät Liikennepuistoon polkupyörillä, potkulaudoilla tai potkupyörillä. Myös lainavälineitä on saatavilla.

Maltti ja Valtti, pyörähuutokauppa ja maksutonta pikahuoltoa

Liikennepuistossa on pyöräilyviikon avajaispäivänä tarjolla monenlaista koko perheen ohjelmaa. Klo 11 ja 13 tapahtumassa esiintyvät television lastenohjelmista tutut konstaapelit Maltti ja Valtti. Kello 12 ohjelmassa on työllistämisyhdistys Etappi ry:n pyörähuutokauppa, jossa myydään käytettyjä ja huollettuja lasten ja aikuisten pyöriä.  

Puistosta löytyy myös Willarin pyöränhuolto ja pyörien katsastuspiste. Myös erilaisia pyöriä on tutustuttavana: aikuiset pääsevät halutessaan testaamaan esimerkiksi sähköpyöriä. Lisäksi voi ihastella kaverikoiria ja seurata temppupyörä- eli trial-pyöränäytöksiä. Lapset pääsevät testaamaan lapsiryhmän kuljettamiseen tarkoitetun laatikkopyörän eli muksubussin kyytiä.

Tapahtuman aikana lapset voivat suorittaa pyöräilyyn liittyvän puistosuunnistuksen. Ensimmäiselle 200:lle suunnistuskortin palauttajalle on luvassa mehujää.

Lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan paikallisten pyöräilyjärjestöjen, Tampereen seudun polkupyöräilijät ry:n ja Kaupin kanuunat ry:n, toimintaan. Pirkan pyöräilystä kiinnostuneet voivat tutustua tapahtumaan ja kysyä valmistautumisvinkkejä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n pisteellä.

Tapahtumaan voi saapua osana koko perheen pyöräkulkuetta, joka lähtee Kalevan kirkolta kohti tapahtuma-aluetta klo 10.  

Liikennepuiston varaslähtö kesään

Liikennepuiston varsinainen kausi käynnistyy kesäkuussa koululaisten lomien alkaessa, mutta Pyöräilyviikon tapahtuman ajan puisto on käytettävissä. Polkuautot pysyvät tallissa, mutta lapset pääsevät puistoon polkupyörillä, potkupyörillä tai potkulaudoilla. Myös lainavälineitä on saatavilla. Liikennepuiston kahvila palvelee tapahtuman ajan.

Pyöräilyohjelmaa koko viikko

Avajaistapahtuman lisäksi Tampereella järjestetään muuta pyöräilyviikon ohjelmaa.  

Maanantaina 6.5. järjestetään pääkirjasto Metsossa pyörämatkailuilta, jossa pyörämatkailija ja kirjailija Tuija Kauppinen kertoo pyörämatkastaan halki Etelä-Amerikan.

Tiistaina 7.5. on tarjolla tietoa taloyhtiöiden pyöräpysäköinnin järjestämiseen kaupungin ja Kiinteistöliitto Pirkanmaan yhteisessä tapahtumassa Litukankadulla Kalevassa.

Keskiviikkona 8.5. työmatkapyöräilijöille tarjotaan aamupalaa Laikunlavalla.

Pyöräilyviikko näkyy myös Lielahtipäivillä lauantaina 11.5. Kartanon Lastenjuhlissa Hiedanrannassa on tarjolla maksuttomia polkupyörän pikahuoltoja klo 10–13 ja omatoimista koko perheen pyöräilysuunnistusta ympäri Lielahtea.

Vuoden teema liikennerauha

Valtakunnallisen Pyöräilyviikon vuoden 2024 teema on liikennerauha. Tällä viitataan sekä liikenneympäristön rauhoittamiseen että liikenteessä liikkujien rauhalliseen ja toiset liikkujat huomioivaan käyttäytymiseen. Pyöräilyviikkoa vietetään ympäri Suomea 3.–12.5.

Tampereella Pyöräilyviikon järjestelyistä vastaavat Tampereen kaupungin eri yksiköt ja Ekokumppanit Oy yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Lisätietoja

Olli Vakkala
Ekokumppanit Oy:
Puhelin:
040 728 5677
Sanna Ovaska
Tampereen kaupunki, liikennejärjestelmän suunnittelu:
Puhelin:
040 801 3125
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa