MOREENIAN SIVUILLE

VÄSTÄRÄKKI



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

NIITYN JA PELLON ELÄIMET   |   NIITYN JA PELLON KASVIT
KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
RANTAELÄIMET   |   RANTAKASVIT
 
 
VÄSTÄRÄKKI
Västäräkki on yleinen pikkulintu, joka viihtyy avoimilla paikoilla, kuten pihoilla, pelloilla ja tienvarsilla. Västäräkillä on harmaa selkä, valkoinen vatsa ja musta kurkku, päälaki ja niska. Pyrstö on erittäin pitkä. Västäräkki on eloisa lintu, joka on helppo huomata sen liikkuessa maata pitkin pyrstön keikkuessa ylös ja alas. Hyönteiset ovat västäräkin perusravintoa. Pesänsä se voi tehdä monenlaisiin paikkoihin kulttuuriympäristössä. Västäräkit ovat muuttolintuja, jotka palaavat maahamme huhtikuussa.

Västäräkkiloruja
  västäräkki