MOREENIAN SIVUILLE

TILHI



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
TILHI
Tilhi on usein parvissa lentävä pikkulintu, joka viihtyy metsissä ja puistoissa. Väriltään tilhi on ruskean- tai punaisen harmaa lintu, jolla on valkeita ja keltaisia läiskiä siivissä. Päälaella on töyhtö. Pesänsä tilhet rakentavat havupuiden suojaan, josta sitä on vaikea löytää. Pesinnän aikana tilhi viettää hiljaista elämää Pohjois-Suomessa. Tilhi syö hyönteisiä ja loppukesästä myös marjoja. Talven tilhet viettävät maassamme, jos vain marjoja riittää ravinnoksi talven yli. Erityisesti pihlajanmarjatalvina se esiintyy maassamme tuhatpäisinä parvina. Tilhen laulu on kirkasta helinää.