MOREENIAN SIVUILLE

SUPIKOIRA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
SUPIKOIRA
Supikoira on levinnyt Suomeen Karjalan kannaksella tehtyjen istutusten takia. Nykyisin se on yksi yleisimmistä pienpedoistamme, pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta. Supikoira on kaikkiruokainen ja tehokkaasti lisääntyvä nisäkäs, minkä vuoksi se on runsaslukuinen laji. Supikoira on hidasliikkeinen ja kömpelö ja sen ainoa puolustuskeino on näytellä kuollutta vaaran uhatessa tai paeta veteen. Talveksi supikoira vaipuu talviuneen. Kesän alussa naaras saa 4-10 poikasta, joita molemmat vanhemmat hoitavat ahkerasti.