MOREENIAN SIVUILLE

RUSAKKO



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
RUSAKKO
Rusakko on yleinen nisäkäs, pohjoista Suomea lukuun ottamatta, joka viihtyy hyvin kaupunkiseudulla. Rusakon voi nähdä usein pelloilla juoksemassa tai siihen voi törmätä jopa kaupungin keskustassa. Rusakon karvapeite on väriltään harmaanruskea ja talvella väri on hiukan vaaleampi. Vuodessa rusakko saa 2-3 poikuetta, joissa on kussakin 1-5 poikasta. Lisääntyminen on tehokasta, mutta suurin osa rusakoista kuolee ensimmäisen elinvuotensa aikana. Usein rusakon kuolemaksi koituvat saalistavat eläimet, kuten kettu ja kissa tai liikenne. Ravintonaan rusakko käyttää heinää ja apiloita, joita se kaivaa talvella lumipeitteen alta. Lopputalvesta ravinnoksi kelpaavat puut, kuten koivu ja paju.

Jänisloruja
 
  
Kuvat voi klikata suuremmiksi