MOREENIAN SIVUILLE

ROTTA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
ROTTA
Rotta on levinnyt ihmisten mukana koko maapallolle. Kaatopaikat, viemärit ja varastot ovat oivia asuinpaikkoja rotille, jotka sietävät hyvin kosteita, kylmiä ja meluisia paikkoja. Rotat ovat epäluuloisia kaikkea uutta ja vierasta kohtaan, minkä vuoksi ne välttelevät vierasta ravintoa. Rotta ei myöskään hevillä mene sen pään menoksi viritettyyn ansaan ja se suhtautuu epäluuloisesti myrkkysyötteihin. Rotat elävät yleensä suurissa yhteisöissä, suurperheissä, jotka puolustavat yhdessä ravinnonlähteitä ja pesäpaikkoja. Rotat saavat tavallisesti 2-7 pesuetta vuodessa, joissa on 4-10 poikasta. Poikaset syntyvät sokeina ja kuuroina ja naaras imettää poikasia noin neljä viikkoa.

Sanontoja:

Köyhä kuin kirkon rotta.

Hukkuvasta laivasta rotat poistuvat.