MOREENIAN SIVUILLE

RÄKÄTTIRASTAS



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
RÄKÄTTIRASTAS
Räkättirastas on yleinen lintu, joka hyppelee tasajalkaa pihoilla ja metsässä äännellen tsäk - tsäk. Räkättirastaalla on harmaa pää, ruskea selkä ja kellertävä rinta, jossa on mustia pilkkuja. Tavallisesti räkättirastas tekee pesänsä pellolle, puistoihin tai puutarhaan. Räkättirastas syö pääasiassa marjoja, mutta myös hyönteiset kelpaavat ravinnoksi. Talveksi ne muuttavat etelään, mikäli marjoja ei riitä talven yli ravinnoksi. Pihlajanmarjatalvina niitä jää tuhansittain talvehtimaan Suomeen.