MOREENIAN SIVUILLE

PUNATULKKU



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
PUNATULKKU
Punatulkun pää, siivet ja pyrstö ovat väriltään mustat. Koiraiden vatsa on punainen ja naaraiden harmaanruskea. Punatulkut syövät muun muassa marjoja, hyönteisiä ja siemeniä. Talvella ne ovat yleinen näky pihojen lintulaidoilla. Kesä on punatulkkujen pesimäaikaa, jolloin ne viettävät huomaamatonta elämää. Punatulkut voivat pesiä kahdesti kesässä ja naaras hautoo munia noin kaksi viikkoa. Poikaset jättävät pesän kahden viikon ikäisinä.