MOREENIAN SIVUILLE

PUNARINTA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
PUNARINTA
Punarinta on utelias ja peloton pikkulintu, joka viihtyy kaikenlaisissa metsiköissä ja tulee usein pihapiiriin tarkkailemaan ihmisiä. Punarinnan tunnistaa kirkkaan oranssinpunaisesta rinnasta ja suurista silmistä, jotka kertovat linnun sopeutuneen hämäriin oloihin. Sen laulu on kaunista, jokeltelevaa lavertelua, jota se esittää mieluiten juuri hämärissä paikoissa. Punarinnat syövät marjoja, hyönteisiä ja matoja ja suurin osa muuttaa talveksi lämpimämpiin maihin. Pesänsä se tekee maankoloon tai onkaloihin ja tavallisesti ne saavat kaksi poikuetta vuodessa.