MOREENIAN SIVUILLE

PEIPPO



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
PEIPPO
Peippo on pajulinnun jälkeen Suomen yleisin lintu. Erityisen yleinen peippo on Etelä- Suomessa ja se viihtyy myös kaupunkialueilla. Koiraspeipon rinta on väriltään punaruskea ja päälaki harmaansininen. Naaras taas on yleisväritykseltään harmaanruskea. Peippo pesii kaikenlaisissa metsissä ja puistoissa ja sen pesä on huolellisesti rakennettu. Naaras munii tavallisesti 4-5 munaa. Peippo on tunnettu kauniista, pirteästä laulustaan. Talveksi peippo lentää Länsi- Eurooppaan, mutta pieni osa kannasta talvehtii myös meillä.

Sanonta: Iloinen kuin peipponen.