MOREENIAN SIVUILLE

ORAVA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
ORAVA
Orava on ihmisasutuksen läheisyydessä viihtyvä, koko Suomessa yleinen nisäkäs. Puistoissa voi törmätä usein oraviin, jotka ihmisten ruokinta houkuttelee paikalle. Orava käyttää ravintonaan pääasiassa männyn ja kuusen käpyjä, mutta ruuaksi kelpaavat myös esimerkiksi sienet ja lintujen munat. Kesällä orava on väriltään punaruskea, mutta talvella turkki on harmaa. Orava saa vuodessa 1-3 pesuetta, joissa on useimmiten 2-5 poikasta. Poikaset syntyvät karvattomina ja niiden silmät avautuvat vasta kuukauden ikäisinä.



Oravaloruja
 
     
  
Kuvat aukeavat klikkaamalla suuremmiksi.