MOREENIAN SIVUILLE

OHDAKEPERHONEN



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

NIITYN JA PELLON ELÄIMET   |   NIITYN JA PELLON KASVIT
 
 
OHDAKEPERHONEN
Ohdakeperhonen on levinnyt melkein koko maailmaan ja se kuuluu vaeltaviin perhosiin. Joka kevät ohdakeperhoset lentävät Afrikasta tai Etelä- Euroopasta Suomeen ja syksyllä taas takaisin, koska ne eivät pärjää kylmän talven yli maassamme. Kesällä ohdakeperhosta tapaa koko maassamme, mutta ei kovin yleisenä. Väriltään ohdakeperhonen on oranssin-, valkoisen- ja mustankirjava. Toukat syövät muun muassa pelto- ohdakkeita, nokkosta ja takiaisia.

Perhosloruja