MOREENIAN SIVUILLE

NAAKKA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
 
 
NAAKKA
Naakka on etelä- ja lounais- Suomessa esiintyvä lintulaji, joka viihtyy hyvin kaupunkialueiden puistoissa. Väriltään naakka on tummanharmaa ja vaaleanharmaa kaulan ja niskan seudulta. Naakka on hyvin seurallinen lintu, joka elää parvissa läpi vuoden ja solmii eliniän kestävän parisiteen puolisonsa kanssa. Naakka pesii mieluiten kivitalojen savupiipuissa, ullakoilla ja rakennusten koloissa. Naaras hautoo munia 18-20 päivää ja poikaset jättävät pesän noin kuukauden ikäisinä.