MOREENIAN SIVUILLE


ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LORUT   |   TEKEMISTÄ  |   LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
Vaanimisen taito:
Villieläimet, kuten linnut, oravat ja jänikset, ovat arkoja eivätkä mielellään näyttäydy ihmisille. Jo haluat tarkkailla niitä, täytyy sinun lähestyä niitä hiirenhiljaa ja joskus jopa ryömimällä. Tässä muutamia vinkkejä kuinka voit pysytellä niiden huomaamattomissa.

Pysy tuulen alapuolella! Tuulen pitää puhaltaa tarkkailemasi eläimen suunnasta sinua kohti eikä toisin päin. Jos tuuli puhaltaa sinusta eläimeen päin, saattaa eläin haistaa sinut ja pelästyä. Useimmat eläimet luottavat enemmän kuulo- ja hajuaistiin kuin näköaistiin, joten jos pysyttelet hiiren hiljaa tuulen alapuolella, eläimet eivät havaitse sinua.

On myös parempi istua liikkumatta puun etupuolella kuin kahistella puun takana pensaikossa. Voit myös naamioida kasvosi kasvoväreillä näyttämään mäyrältä, näädältä tai ruohokasalta. Näin eläimet eivät pelästy ihmiskasvojasi.

Voit myös rakentaa itsellesi piilopaikan, josta seuraat luonnontapahtumia. Tee noin 1,5 metriä pitkistä kepeistä intiaanikodan kehikko. Sido kepit narulla yhteen ylhäältä. Peitä kehikko vanhalla peitolla tai räsymatolla tai puiden oksilla, lehdillä ja risuilla. Muista jättää oviaukko ja ikkuna, josta voit tarkkailla ympäristöäsi. Älä rakenna majaasi liian lähelle eläinten pesimäpaikkoja, jotta et häiritse niitä.