MOREENIAN SIVUILLE

KOTTARAINEN



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
KOTTARAINEN
Kottarainen on musta, keltanokkainen lintu, joka on viime aikoina vähentynyt Suomessa. Kottaraisen laulu on taitavaa ja se osaa matkia monia ympäristönsä ääniä. Laulussa voi kuulla otteita muilta linnuilta tai esimerkiksi junanvislausta.
Pesänsä kottarainen rakentaa yleensä pönttöihin tai onttoihin puihin. Naaras munii 4-7 munaa, joita molemmat vanhemmat hautovat. Poikaset jättävät pesän noin kolmen viikon ikäisinä, jonka jälkeen ne kokoontuvat parviin. Talven kottaraiset viettävät yleensä Isossa-Britanniassa tai Pohjois-Ranskassa.