MOREENIAN SIVUILLE

KIURU



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

NIITYN JA PELLON ELÄIMET   |   NIITYN JA PELLON KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
KIURU
Kiuru on pieni, väriltään ruskeanharmaa ja viiruinen lintu. Päässä on pieni töyhtö ja pyrstö on melko pitkä. Kiuru on yleinen lintu, joka viihtyy avoimilla pelloilla ja niityillä. Kiurun tunnistaa usein sen pitkästä ja kovaäänisestä livertelystä. Se voi laulaa lentäessään pitkiäkin aikoja ilman taukoa. Kiurut ovat muuttolintuja, jotka palaavat pesimäpaikoilleen varhain keväällä.