MOREENIAN SIVUILLE

KELTASIRKKU



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
KELTASIRKKU
Keltasirkku on asutuksen lähettyvillä viihtyvä pikkulintu, jonka tunnistaa punaruskeasta selästä ja keltaisesta vatsasta. Pesänsä keltasirkku tekee maahan pensaikoiden tai risukoiden suojaan. Keltasirkut syövät siemeniä ja hyönteisiä ja suurin osa elää parvina läpi talven Suomessa. Osa linnuista pesii kahdesti kesässä ja naaras munii 3-6 munaa. Vanhemmat hoitavat poikasia kaksi viikkoa.