MOREENIAN SIVUILLE

KALATIIRA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

RANTAELÄIMET   |   RANTAKASVIT
 
 
KALATIIRA
Kalatiira on yleinen, veden lähettyvillä viihtyvä lintu. Kalatiiran terävän ja punaisen nokan kärki on musta. Kesällä päälaki ja niska ovat mustat. Kalastaessaan kalatiirat syöksyvät kokonaan veteen. Kalojen lisäksi ne syövät äyriäisiä ja hyönteisiä. Kalatiira suojelee tehokkaasti maahan rakentamaansa pesää hyökäten jopa ihmisen kimppuun. Naaras munii 2-3 munaa ja molemmat vanhemmat osallistuvat haudontaan ja poikasten hoitoon.