MOREENIAN SIVUILLE

HIRVI



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
HIRVI
Hirvi on Suomen suurin nisäkäs ja se on yleinen koko maassamme. Hirven turkki on väriltään harmaanruskea ja uroshirvellä on suurikokoiset sarvet. Hirvet vaeltelevat usein paikasta toiseen etsimässä ravintoa, mutta jotkut hirvet saattavat pysytellä samoilla alueilla kesät talvet. Kesällä hirvi syö kasveja, puiden lehtiä ja marjojen varpuja, talvella ravintona ovat puut ja pensaat. Kesän alussa hirvinaaras synnyttää tavallisesti yhden poikasen eli vasan. Emä imettää poikasta nelisen kuukautta ja vasa seuraa emää seuraavan poikasen syntymään asti.

Sanonta: Hortoilee kuin hirvi suossa