MOREENIAN SIVUILLE

FASAANI



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

NIITYN JA PELLON ELÄIMET   |   NIITYN JA PELLON KASVIT
KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
 
 
FASAANI
Fasaani on pellonreunoilla ja asutuksen lähettyvillä viihtyvä kookas kanalintu. Fasaani on kotoisin Aasiasta ja sitä on vähitellen tuotu Suomeen ja laskettu luontoon. Fasaanin pyrstö on pitkä ja terävä. Koiraan päässä on sinistä ja vihreää ja soidinaikaan silmien ympärykset ovat tulipunaiset. Naaras on väriltään harmaanruskea ja sen pyrstö on koiraan pyrstöä lyhyempi. Fasaani lentää vain lyhyitä matkoja ja päästelee kovia ääniä. Fasaani yleensä pesii heinikossa ja naaras munii 8-13 munaa. Ravinnoksi fasaanille kelpaavat siemenet, hyönteiset ja kasvit.