Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.4.2004

KATUALUEEN OSAN LIITTÄMINEN TONTTIIN, SUOJELUMÄÄRÄYS JA MUITA TARKISTUKSIA, NÄSILINNANKATU 33 A


Aloite:

Aloitteen asemakaavan muuttamiseksi on tehnyt As Oy Näsilinnankatu 33 A.

Suunnittelualue:

Kaava-alue on tontti III-27-35p. Suunnittelualueella sijaitsee alkuperäisessä asussaan säilynyt F.L. Caloniuksen suunnittelema vuonna 1882 valmistunut uusrenessanssityylinen puinen asuinrakennus. Tontin sisäpihalla on Kaarlo Lindroosin vuonna 1910 suunnittelema kolmekerroksinen kivirakenteinen jugendvaikutteinen asuinkerrostalo.

Asemakaavoituksen lähtökohdat ja tavoitteet:

Alueella on voimassa keskustan osayleiskaava 1995, jonka kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 4.1.1995. Osayleiskaavan mukaan alue on merkitty kerrostalovaltaiseksi asuntoalueeksi. Alueen kerrosalasta pääosa on sijoitettava kerrostaloihin. Keskustan osayleiskaavan liitekartassa 2 on myös tontin 27-35p länsiosa merkitty osaksi korttelirakennetta.

Tontilla on voimassa 6.9.1962 vahvistettu asemakaava no 1869B. Sen mukaan tontti on yhdistettyjen liike- ja asuntokerrostalojen korttelialuetta. Voimassa olevan asemakaavan mukaan Näsilinnankadun varrella oleva puinen uusrenessanssityylinen rakennus sijaitsee osittain asemakaavan mukaisella katualueella, mikä edellyttäisi rakennuksen purkamista. Myös sisäpihalla sijaitseva asuinkerrostalo sijaitsee rakennusalan ulkopuolella. Asemakaavan muutoksen onkin tarkoitus olla palauttava. Rakennuksille osoitetaan asemakaavassa rakennusalat ja suojelumääräys.

Vaikutusten arviointi:

Ympäristövaikutusten arviointi tehdään asemakaavan laatimisen yhteydessä.

Osalliset:

As. Oy Näsilinnankatu 33 A
Naapurikiinteistöt ja niiden asukkaat
Alueella toimivat yhdistykset
Viranomaiset, joiden toimialaa kaavamuutos koskee
Kaupungin eri hallintokunnat, mm. kiinteistötoimi, ympäristövalvonta, museotoimi sekä kaikki tekniset toimialat

Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen

Aloitus
Kuulutus kaupungin ilmoituslehdissä kertoo, että osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä 13. - 27.4.2004 välisen ajan Palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B. Mahdolliset mielipiteet tulee toimittaa nähtävilläoloaikana palvelupisteeseen. Kaavoituksen internet-sivuilla osoitteessa http://www.tampere.fi/ytoteto/aka/index.htm on nähtävänä sekä kuulutus että laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään kaupungin kiinteistötoimelle ja ympäristövalvontayksikköön viikkoa ennen esillepanoa. Hakija ei ole ennakkoon kuullut naapureita. Suunnitelma lähetetään nähtävilläoloaikana aloitteen tekijälle, lähivaikutusalueella oleville naapureille, museotoimelle sekä Pirkanmaan ympäristökeskukselle.

Valmisteluvaihe
Valmisteluvaiheessa järjestetään tarvittaessa neuvotteluja eri osapuolten kesken. Osallisten on myös mahdollista varata suunnittelijalta aika henkilökohtaista keskustelua varten. Edellisessä vaiheessa mielipiteensä esittäneille lähetetään vastauskirje tai sähköposti, mikäli he ovat sitä kirjallisesti pyytäneet ja jättäneet osoitteensa. Saadut mielipiteet kirjataan selostukseen tai vastineluetteloon ja niihin tehdään vastine, josta selviää, aiheuttavatko ne muutoksia suunnitelmaan. Nämä liitetään asiakirjoihin.

Lausuntopyynnöt luonnoksesta
Laaditusta asemakaavaluonnoksesta pyydetään tarvittavat eri viranomaistahojen ja kaupungin hallintokuntien lausunnot. Asemakaavaluonnos lähetetään tiedoksi myös aloitteen tekijälle. Saadut lausunnot kirjataan ja jos ehdotusta muutetaan niiden tai luonnoksesta saadun palautteen pohjalta, muutoksesta tiedotetaan niille viranomaistahoille, joita muutos koskee.

Ehdotusvaihe
Ympäristölautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksen ja asettaa sen yleisesti nähtäville. Nähtävillä olosta kuulutetaan sanomalehdissä. Asemakaavakartta ja -selostus sekä havainnepiirros ja muut mahdolliset liitteet ovat nähtävillä 30 vuorokauden ajan palvelupisteessä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B ja kaavoituksen internet-sivuilla osoitteessa www.tampere.fi/ytoteto/aka.

Ehdotuksen selostuksesta selviää, miten jätetyt mielipiteet ovat vaikuttaneet suunnitteluun. Ehdotusta vastaan on mahdollista jättää muistutuksia ja ne käsitellään säädetyssä järjestyksessä.

Päätös:
Asiasta päättäminen kuuluu kaupunginvaltuuston toimivaltaan.

Yhteyshenkilö

Asiaa hoitaa kaavoitusyksikössä arkkitehti Jouni Mäkinen, puh. 3146 5313.