Siirry sisältöön

Avustushaku

Yhdenvertaisesti sinun -kerta-avustus

Poikkeustilan seurauksena Tampereen kaupunki haastoi kaikki miettimään keinoja, joilla voitaisiin helpottaa tamperelaisten yksinäisyyttä ja edistää yhteisöllisyyttä tässä vaikeassa tilanteessa. 4.5.2020 päättyneessä haussa etsimme uusia, luovia keinoja yksinäisyyden torjumiseksi, kun koronavirustilanteessa sosiaaliset kontaktit on rajattu minimiin.

Keinojen löytämiseksi ja niiden toteuttamiseksi tässä poikkeustilanteessa Tampereen kaupunki avasi uuden avustushaun, jossa hyville toteutuksille oli jaossa yhteensä 140 000 euroa. Avustusta pystyi hakea kuka tahansa, kunhan toiminta oli uutta, poikkeustilanteeseen kehitettyä ja Tampereeseen tai tamperelaisiin kohdistuvaa.

Myönnetyt avustukset

Seuraaville toimijoille myönnettiin avustus 4.5.2020 päättyneessä haussa. Lista on aakkosjärjestyksessä.

Alt Agency & Management / Antti & Tontti Oy, 2000 €

Alt <3 Kotosohvalive: keikkojen striimaus YouTube-videopalvelun kautta.

Anne Herrala, 2000 €

Osallistava kaikille avoin korona-ajan Decamerone -kirjoitusprojekti, jossa kirjoitetaan tarinoita Boccaccion Decameronen tavoin kymmenestä yhdessä ideoidusta teemasta. Tarinat julkaistaan blogissa.

Apaja Crew osk., 2000 €

Tuotetaan alusta Tampereen alueen korkeakouluopiskelijoille, joka mahdollistaa tiimien muodostumisen projektien toteuttamiseen ja uusien startupien syntyyn.

BITE - haarukassa hyvinvointi, 4500 €

Tarjotaan edullista lyhytterapiaa 100 yrittäjälle 10 viikon psykoterapiajaksolla.

Daniel Paul, 2000 €

Virtuaalisten taidetyöpajojen järjestäminen.

DUMBØ / dumboe.com, 2000 €

Sosiaalisen median välityksellä näytettävä live-lähetys, jossa eri taiteenalojen artistit esiintyvät yleisölle. Yleisö voi toivoa live-lähetyksessä nähtäviä esiintyjiä ja olla vuorovaikutuksessa toisiinsa ja esiintyjään chatin välityksellä.

Ellinoora Tikkanen, 700 €
Kuvataiteilijan toteuttamat taidekortit asumisyksiköiden asukkaille tai kotihoitoon. Taiteilija hakee terveisten lähettäjät Facebookin kautta.

Elämän Äärellä, työryhmä, 2500 €

Kaikille avoin sisäisen hyvinvoinnin verkkokurssi.

Eräkertut ry, 3500 €

Toimitetaan tervehdyksiä ja taimikasseja vanhusten hoiva- ja hoitolaitoksiin. Asukkaat ja henkilöstö yhdessä istuttavat kukat laitoksen pihaan.

Fillarisirkus, 2000 €

Ikkunasirkus-hanke, jossa sirkustaiteilija kiertää laatikkopyörällä esiintymässä talojen sisäpihoilla.

Fillarisirkus, 2350 €

Sirkustaiteilija kiertää esiintymässä asumisyksiköiden pihoissa pyörällään.

Folk Extreme ry, 3000 €

Kiikkustuolikonsertteja digitaalisesti ikäihmisille, mukana yhteislaulua.

Höpinätötterö (työryhmä), 1000 €

Höpinätötterö-lastenyhtyeen koko perheelle suunnatut podcast-kuunnelmat, joissa on viihteen lisäksi osallistavia elementtejä ja yhtyeen musiikkia.

Ilves ry, 4000 €

IlvesVentures on Ilves-Appiin integroitu innostamisen väline, joka mahdollistaa erilaisten liikunta- ja urheilusuoritusten kirjaamisen henkilökohtaisesti sekä antaa mahdollisuuden kisailla yksilöinä ja joukkueina muita vastaan.

Ilves ry, 3260 €

Ilveksen juniorijoukkueiden kummitoimintaa Koukkuniemeen: viestien vaihtoa ja tapaaminen myöhemmin tilanteen sen salliessa.

Janne Jämsä & työryhmä, 1800 €

Digitaalisella alustalla toteutettavia teatteriesityksiä, joihin katsoja pääsee osallistumaan valitsemansa hahmon kautta.

Janne Leinonen, 3000 €

Mobiilisovellus urheiluseurojen omatoimiseen harjoitteluun.

Jari Sirnio, 2000 €

Muusikko Sirnion etänä toteutettavat osin vuorovaikutteiset musiikkihetket. Toteutus pääosin asumisyksiköiden kanssa, mutta mahdollista myös yksityispuhelut muun muassa kotihoidon asiakkaille.

Karoliina Blackburn, 2000 €

Pelastetaan vesistöt - laita roskat roskiin -hanke. Hankkeessa innostetaan kaupunkilaisia roskien keräämiseen 10-osaisella videosarjalla sekä tarjoamalla roskakeppejä eri alueilla.

Kasvun kausia, 3000 €

Maksutonta lyhytterapiaa etänä kolmellekymmenelle (30) nuorelle.

Koovee ry, 3000 €

Toteutetaan AutoCenter Areenalta livelähetyksiä (urheilu, reenit, tietovisat, konsertit)

Kulttuuriosuuskunta Uulu, 1500 €

Musamestarit-toimintaa etänä lapsille ja vanhuksille.

Kulttuuriosuuskunta TRELMU, 2000 €

Livekeikkojen striimaus.

Kulttuuritalo Telakka, 2000 €

Telakka elää -livelähetysten sisältöjen monipuolistaminen.

Laulustudio Salon Arla, 1000 €

Online-lauluhetkien tarjoaminen virtuaalisesti tilaajien toiveiden mukaisesti.

Livescape.fi, 2500 €

Tarjotaan alusta, jolla eri alojen toimijat pääsevät jatkamaan työtään kotoaan käsin. Tuotetaan myös ilmaiseksi katseltavaa ja koettavaa sisältöä palveluun.

Lotta Virkkunen, 1000 €

Virtuaalisten viulukonserttien esittäminen sosiaalisen median välityksellä.

LuoLa - luova työhuone, 1000 €

Toteutetaan Tesoman valtatiellä 16 viikoittain vaihtuvaa ikkunataideteosta. Facebookissa voi suunnitteluvaiheessa keskustella ja vaikuttaa teemoihin, jotka tukevat onnellisuutta.

Martti Kuurila, Tapani Luojus, 5000 €

Musiikkiesityksiä asumispalveluyksiköiden pihoissa

Matrocks Oy, 1000 €

Kotihoidon asiakkaille toiverunopuhelin ja keskusteluseuraa. Tarjotaan toimintaa mahdollisesti myös kuvapuhelimiin.

Matrocks Oy, 3000 €

Järjestetään etänä yhteisöllisiä kokkaustuokioita asumispalveluyksiköiden asiakkaille, lääkinnällisen kuntoutuksen ja vammaispalveluiden piiriin kuuluville asiakkaille sekä tuetusti asuville nuorille.

Matrocks Oy, 1000 €

Hankkeessa jaetaan eri some-kanavissa tarinoita tamperelaisista lähiöistä. Perheet voivat lisätä omia tarinoitaan alustoille.

Me Itse ry, 1300 €

Vertaistukitoimintaa suljetussa Facebook-ryhmässä sekä painettu vinkkikirjanen poikkeusolojen aikaiseen tekemiseen.

Mikko Väänänen, 1000 €

Osallistava digitaalinen kirjoituspiiri.

Noloklubi, 1000 €

Kaikelle esiintymiselle tarkoitetun Noloklubin livelähetysten tekeminen.

Pesäpuu ry, 4000 €

Lastensuojelun avo-, sijais- ja jälkihuollon piirissä oleville nuorille tarkoitettu keskustelualusta. Palkataan nuori kokemusasiantuntija, joka järjestää vapaamuotoista yhteisöllistä tekemistä digitaalisessa ympäristössä sekä tamperelainen artisti, joka yhdessä nuorten kanssa tekee kappaleiden sanoituksia.

Petri Hankonen, 1500 €

Dokumentoidaan tamperelaisten tarinoita omasta kotikaupungistaan lukemalla tarinat niiden tapahtumapaikoilla ja esittämällä ne upein kuvin. Jaksoja julkaistaan viikoittain ilmaisilla alustoilla.

Pia Feinik, 2500 €

Vuorovaikutteinen taideprojekti, jossa kuvataiteilija piirtää piirroksia, joita ihmiset voivat vapaasti jatkaa. Tavoitteena on luoda taidekesätyöläisten toinen toistaan kannustava yhteisö, jossa on mahdollista oppia uutta, saada mielekästä aktivoivaa tekemistä taiteen saralla sekä verkostoitua.

Raisa Foster, 1000 €

"Tampere tanssii" on projekti, jossa toteutetaan kaksi yhteisöllistä tanssivideota.

Revena osk, 2500 €

Erilaisia osallistavia aktiviteettejä lapsille, kuten tarinatunteja, matalan kynnyksen liikuntatuokioita sekä leikki- ja askarteluhetkiä.

Salibandy Club Classic ry, 3000 €

Perustetaan virtuaaliset salibandyjoukkueet, jotka harjoittelevat 3 kertaa viikossa. Toiminta on kaikille avointa ja korona-ajan jälkeen järjestetään yhteistapaaminen joukkueille.

Setlementti Tampere ry, 3900 €

Kirjeitä ikääntyneille. Kirjeen vastaanottajaksi saa itse ilmoittautua tai ilmoittaa läheisensä. Kirjeen lähettäjä säilyy anonyymina.

Silta-Valmennusyhdistys ry, 2000 €

Yksin ei tarvitse pärjätä -hankkeen tavoitteena on ehkäistä päihteiden käytön lisääntyminen. Hankkeessa tarjotaan yksilöllistä tukea sekä jaettua keskustelua ja vinkkejä selviytymiseen poikkeusaikana. Kohderyhmänä ovat ihmiset, joilla on korostunut riski päihteiden käyttöön ja yksinäisyyteen.

Simon Llewellyn, 1700 €

Asumisyksiköiden pihoilla toteutettava osallistava sirkus ikäihmisille ja kehitysvammaisille.

SirkusRakkausPumPum ry, 2500 €

Lapsille ja perheille suunnattu virtuaalinen vapputapahtuma, jossa esiintyy tunnettuja lasten suosikkiesiintyjiä.

Smirgeline entertainment Oy, 5000 €

Tampereen Työväen Teatterin, Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita sisältävän, Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kirjoittaman Vuonna 85 -musikaalin lukudraama, joka esitetään vappuaattona.

Suomen varjoteatteriyhdistys ry, 2000 €

Lapsille ja nuorille suunnattu varjoteatterikurssi, jossa opetetaan miten varjoteatteria voi tehdä kotoa löytyvillä materiaaleilla. Kurssi järjestetään Youtubessa ja se pitää sisällään myös interaktiivista toimintaa.

Tampereen Improvisaatioteatteriyhdistys Snorkkely ry, 2000 €

Live-lähetyksenä toteutettava improvisoitu näytelmä.

Tampereen Kisatoverit ry, 1200 €

Lähetetään kirjepostina yli 70-vuotiaille ja somen ulkopuolelle jääville TKT100-juhlalehti ja juhlakirja sekä matalan kynnyksen liikuntaohjeita ja liikuntapäiväkirja. Käynnistetään lisäksi liikuntahaaste ja julkaistaan mobiilialustalla toimiva lenkkikartta, johon on merkitty Tampereen alueelta TKT:lle merkittäviä paikkoja.

Tampereen Lastenliitto ry, 1000 €

Kerhotoimintaa 1.-6. luokkalaisille verkon kautta.

TampereMissio ry, 3000 €

Konserttikiertue ulkotiloissa asumisyksiköiden ja palvelutalojen pihoissa

Tampere-seura ry, 1000 €

Tammerkoski-lehden sivuille luodaan postilaatikko, jonne kerätään lapsuus- ja nuoruusmuistoja. Postia voi lukea kuka tahansa.

TamRoma ry, 2560 €

Keskusteluapua ja asiointipalvelua ikääntyneille tamperelaisille romaneille, avustus prepaid-liittymiin ja matkakuluihin (asiointipalvelu).

Teatteri Telakka, 3000 €

Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -toimintamallin käynnistäminen virtuaalisesti kehitysvammaisten asumis- ja palveluyksiköissä.

Teatteri Täsmä ry, 3000 €

Kirjepostin välityksellä kulkeva "Yksin yhdessä" –yhteisötaideteos

Toimintasankari TMI, 4500 €

Rinki-hankkeessa luodaan matalankynnyksen digitaalinen keskustelupiiri, jossa tapaa kerrallaan 5–10 henkilöä. Rinki tarjoaa väylän, jossa ihmiset pääsevät purkamaan omaa oloaan, jakamaan ajatuksiaan yhdessä ja saamaan voimauttavia välineitä arkeensa ryhmässä.

Tytti Marttila, 1000 €

Taiteilija kiertää tanssi-, nukketeatteri- ja saippuakuplaesityksen kanssa asumisyksiköiden pihoilla. Esitykset katsottavissa ja osallistuttavissa pihoilta, parvekkeilta tai ikkunan takaa.

Työryhmä Etämummomuskari, 1930 €

Kotihoidon asiakkaat laulavat, musisoivat ja liikkuvat muskariryhmässä kuvapuhelinpalvelun kautta.

Työpari Susanna Uittomäki ja Kati Kärkkäinen, 1500 €

Verkkoluento ja blogi lapsen tukemisesta tunteiden käsittelyssä.

Tästä tulee niin hieno maailma ry., 4800 €

Välitetään postia asumisyksiköiden asukkaille digitaalisesti, koululaisten ja muiden yhteistyönä.

Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry, 2000 €

Puhelinkaveritoimintaa yli 65-vuotiaille hervantalaisille.


Lisätiedot

Suunnittelija
Susanna Lundström
puhelin +358403558745
sähköposti [email protected]

Selvityslomake