Siirry sisältöön
EN

Nykyinen asiakas

Vesimittarilukeman ilmoittaminen

Vesimittarin lukema kertoo talouden vedenkulutuksesta. Sekä vesi- että jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Lähetämme vuosittain lukeman ilmoittamista varten itseluentakortin. Lukematiedot voi lähettää palauttamalla kortin postitse tai ilmoittaa sen sähköisen Online -palvelumme kautta.

Esimerkkikuvassa vesimittarin lukema on 821 m3. Osakuutiometrejä näyttävien punaisten osoittimien asennolla ei ole merkitystä mittareita luettaessa.

Vesimittarinluenta on lakisääteistä ja Vesihuoltolaitosten yleisten toimitusehtojen velvoittamaa toimintaa. Vesimittarin omistaa sekä sen asentaa ja huoltaa Tampereen Vesi.

Omistajan vaihtuessa

Kiinteistön omistajan vaihtuessa vesisopimus siirretään Tampereen Veden asiakaspalvelussa uuden omistajan nimiin. Tiedot sopimuksen tekemistä varten voi ilmoittaa asiakaspalveluumme sähköisellä lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse.

Kiinteistön vedenkulutuksen seuranta

Kiinteistön vedenkulutusta voi tarkkailla itse kirjaamalla vesimittarin lukemat ajoittain muistiin ja laskemalla lukemista oman kiinteistönsä normaalin vuorokausikulutuksen pitkän aikavälin keskiarvona.

Vesimittarin tulisi pysähtyä kokonaan silloin, kun vettä ei käytetä. Jos mittari ei pysähdy tai esimerkiksi kuukauden kulutus poikkeaa huomattavasti keskiarvomäärästä, on syytä epäillä vesijohtovuotoa.

Vesivuodot kannattaa paikantaa ja tukkia ajoissa. Yksi tiputtamalla vuotava hana voi lisätä vedenkulutusta jopa 30 m3 eli 30 000 litraa vuodessa ja aiheuttaa kiinteistölle yli 100 euron lisän vuotuiseen vesilaskuun. Vesivuodot ovat usein korjattavissa pienin kustannuksin, esimerkiksi vaihtamalla WC:n huuhtelusäiliön tiiviste.

Tampereen Vesi Liikelaitos, Viinikankatu 42 A, 33800 Tampere, puh. 03 565 611 (vaihde)

Kaikki yhteystiedot