Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi

Verkkoasiointipalvelu

Tampereen kaupunki tarjoaa päivähoidon asiakkaille mahdollisuuden verkkoasiointiin. Tällä hetkellä verkkoasioinnin kautta asiakas voi mm. tehdä erilaisia hoitosuhteeseen liittyviä ilmoituksia. Myös palvelu- ja maksupäätökset saa halutessaan sähköisesti.

Varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa

Yhteystietojen muutos. Sähköisessä palvelussa voi muuttaa puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet. Näiden ajantasaisuus on erittäin tärkeää, jotta sähköinen tiedoksianto tavoittaa asiakkaan. Osoitetiedot päivittyvät kunnan asukasrekisteristä automaattisesti eikä näitä pysty itse muuttamaan.

Palvelupäätös on luettavissa varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa asiakkaan suostuttua sähköiseen tiedoksiantoon. Päätösdokumentista löytyy tieto myönnetystä päivähoito/esiopetus paikasta yhteystietoineen sekä tarkemmat ohjeet paikan vastaanottamisesta sekä mahdollisesta perumisesta.


Asiakasmaksut

Varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa

  • voit antaa suostumuksen korkeimpaan maksuun
  • voit laskea arvion päivähoitomaksusta
  • voit lähettää perheen tulotositteita
  • voit saada sähköisen päätöksen päivähoidon asiakasmaksusta
    suostumus sähköiseen tiedoksiantoon

Suostumus korkeimpaan maksuun kannattaa antaa, kun perheen yhteenlasketut bruttotulot ylittävät korkeimman maksun tulorajan. Suostumalla korkeimpaan maksuun sinun ei tarvitse täyttää asiakasmaksulomaketta ja saat maksupäätöksesi nopeammin. Tutustu perhekokokohtaisiin tulorajoihin asiakasmaksut -sivulla.

Päivähoitomaksun arviolaskuria kannattaa käyttää, kun haluat maksusi määrättävän tulojesi perusteella. Tuloihin perustuvan maksupäätöksen saamisessa voi ajoittain olla viiveitä, mutta maksu peritään aina palvelun alusta alkaen. Tällöin arviolaskuri auttaa sinua varautumaan tulossa olevaan laskuun.


Kesäajan maksuttomat jaksot 2018

Ilmoittautumisaika kesän maksuttomille jaksoille on 16.-30.4.2018

Voit ilmoittaa päivähoidon maksuttomaan kesä- ja heinäkuuhun oikeuttavan kahdeksan viikon poissaolojakson vain ilmoittamisjakson aikana. Ilmoittaaksesi poissaolojakson kirjaudu tämän sivun kohdasta "Siirtyminen sähköiseen palveluun" löytyvän linkin kautta. Huomaattehan valita sähköisessä palvelussa sen lapsen nimellä olevan välilehden, jolle olette tekemässä ilmoitusta 8 viikon maksuttomasta jaksosta. Mikäli lapsella ei ole voimassa olevaa sijoitusta koko kyseessä olevalle 8 viikon maksuttomalle jaksolle, ilmoittautumista ei voi tehdä sähköisen verkkoasioinnin kautta. Ilmoittautumisen voi tehdä myös päiväkodeista saatavilla lomakkeilla.

Ennen ilmoittautumista: tutustuthan huolella alla oleviin tiedotteisiin kesän maksuttomien jaksojen ehdoista.


Suostumus sähköiseen tiedoksiantoon

Asiakas voi antaa suostumuksensa päivähoidon asiakasmaksu- ja palvelupäätösten sähköiseen tiedoksiantoon. Päätökset lähetetään sähköisenä viestinä varhaiskasvatuksen verkkoasiointiin. Tieto päätöksen saapumisesta lähetetään asiakkaan kaupungille ilmoittamaan matkapuhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen. Asiakas vastaa kaupungin tiedossa olevien yhteystietojen ajantasaisuudesta. Muutoksista yhteystiedoissa on ilmoitettava viipymättä kirjallisesti tai sähköisesti varhaiskasvatuksen sähköisen palvelun kautta.


Ohjeet


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/varhaiskasvatuksenverkkoasiointi