Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Kerhot ja leikkitoiminta

Kerhoissa ja leikkitoimintakeskuksissa toteutetaan avointa varhaiskasvatusta. Toimintamuotoja ovat esimerkiksi eri-ikäisten kerhot ja avoimet perhekerhot.

Kerhotoiminta on hyvä vaihtoehto lapselle, joka ei tarvitse päivähoitoa vaan muuta säännöllistä ryhmätoimintaa. Kerhojen toiminta noudattaa Tampereen kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Kerhot ovat maksuttomia.

Avoin varhaiskasvatus on vaihtoehtoinen toimintamuoto kunnan järjestämälle tai tukemalle koko- tai osapäiväiselle päivähoidolle tai yksityisen hoidon tuelle. Osallistuminen avoimeen varhaiskasvatustoimintaan ei poista oikeutta myönnettyyn kotihoidontukeen (KELA). Perhe voi käyttää vain joko kunnan järjestämää tai palvelusetelillä tuettua kerhotoimintaa. Molempia vaihtoehtoja ei voi käyttää.

Musisointia leikkitoimintakeskuksessa

Leikkitoimintakeskukset

Leikkitoimintakeskuksessa toiminta on monipuolista. Kerhojen ja avointen perhekerhojen lisäksi siellä järjestetään esimerkiksi teemapäiviä ja tapahtumia.

Kerhot

Kerhoihin haetaan päivähoitohakemuksella. Toimintaan voi osallistua sopimuksen mukaisesti maksimissaan 12 kertaa kuukaudessa. Kerhokerran pituus on enintään 3 tuntia joko aamu- tai iltapäivällä. Osassa kerhoissa on painotuksina luonto, musiikki tai taide. Kerhoissa ei ole järjestettyä ruokailua, paitsi Huushollin kerhoissa.

Perheen tulee valita joko kunnan järjestämä tai palvelusetelillä tuettu kerhotoiminta. Molempia vaihtoehtoja ei voi käyttää.

Avoimessa perhekerhossa leikkimässä

Avoimet perhekerhot ja perhekahvilat

Vanhempien ja lasten yhteisiin, avoimiin perhekerhoihin ei tarvitse hakea tai ilmoittautua. Toiminta on maksutonta.

Lapsiparkki

Lapsen voi jättää satunnaisesti hoitoon ns. lapsiparkkiin. Lapsiparkkia järjestetään Tasanteen kerhossa. Lapsiparkki varataan etukäteen suoraan toimipisteestä.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/varhaiskasvatuskerhot