Siirry sisältöön

Tieto- ja viestintäteknologia opetuksessa

Oppilaitokset hyödyntävät tieto- ja viestintäteknologian (TVT) sekä sosiaalisen median mahdollisuuksia oppimisessa ja opetuksessa. Kaikessa tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävässä oppimisessa korostetaan vuorovaikutusta sekä yhteistoiminnallista oppimista.

Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämistä opetuksessa kehitetään osana opetussuunnitelmatyötä ja jokapäiväistä opetuksen suunnittelua. Tampereella kaikilla kouluilla on kolmen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma, joka perustuu seutukunnan tieto- ja viestintätekniikan strategiaan.

Kaikissa Tampereen kaupungin oppilaitoksissa on käytössä sähköinen oppimisympäristö oppimisen ja opetuksen tukena. Matematiikan ja kielten opetuksessa kokeillaan myös robottien hyödyntämistä.

Perusopetuksen sähköiset palvelut

Lukiolaisen tietokone

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä, kurssikirjoja ja muita oppimateriaaleja, erikoisohjelmia, internetin aineistoa ja sosiaalisen median palveluja tiedonhankintaan ja työskentelyyn. Lukioissa valmistaudutaan myös sähköiseen yo-tutkintoon. Tieto- ja vuorovaikutustekniikan käytön tavoitteena on oppia taitoja, joita nuori tarvitsee myös jatko-opinnoissa ja työelämässä.

Opiskelijat käyttävät opiskelussa omia kannettavia tietokoneita. Koneen täytyy olla mukana oppitunneilla. Alla olevasta linkistä löydät lukiokoulutuksen ohjeita oikeanlaisen työvälineen hankkimiseen.