Siirry sisältöön

Luontokoulu Korento

Ajankohtaista


Haku luontokoulupäiviin lukuvuodelle 2021-2022 on auki!

Varhaiskasvatus ja esiopetus:

Koulut:

Koulujen ensi lukuvuoden kalenteri on täynnä. Muutamia varapäiviä on tarjolla. Varapäivien käyttö selviää syksyllä. Voitte ilmoittautua varalle alla olevalla lomakkeella.

VÄLINEITÄ LUONNONTUTKIMUKSEEN- KURSSI ELO-SYYSKUUSSA

Mitä ötökät ovat? Pelkäätkö tai kammoksutko niitä? Mistä niitä löytää? Miten niitä saa kiinni? Miten niitä voi tunnistaa? Miten niitä voi opettaa? Kaikkeen tähän luontokoulu Korento ja Tampereen luonnontieteellinen museo tarjoavat vinkkejä ja linkkejä.

Kurssi sisältää tietoa, taitoa ja tunnekeskustelua ötököiden ihmeellisestä maailmasta. Kurssilla esitellään maastotutkimusvälineitä ja määrityskaavoja sekä muita hauskoja opetustehtäviä. Osallistujat saavat uusia tapoja ulkona oppimiseen ja luonnonkirjon ihmettelyn iloon!

Ilmoittautumiset 15.8.2021 mennessä e-lomakkeella (alla) tai sähköpostilla [email protected] Osallistumislinkki ja lisätiedot saatte ilmoittautumisen yhteydessä.

Kohderyhmänä ovat erityisesti 5.–6. luokan opettajat, mutta sopii myös kaikille kiinnostuneille. Kurssi koostuu kahdesta etäkoulutuskerrasta (2 h) sekä yhdestä lähiopetuspäivästä (5 h) luontokoulu Korennossa (Niemikyläntie 14, Terälahti). Kurssimateriaalit ja tallenteet kootaan Mappa.fi- alustalle avoimesti saataville.

Kurssin aikataulu ja sisällöt:

Etäkoulutuspäivä I: to 19.8.2021 klo 14–16 (osallistujamäärä vapaa)

Ötököiden maailma: Niveljalkaisten monimuotoisuus, maastotutkimusvälineet, ekosysteemipalvelut, tunnekäsittely, opetusvinkit ja loppukeskustelu.

Etäkoulutuspäivä II: to 26.8.2021 klo 14–16. (osallistujamäärä vapaa)

Ötököiden ihmettely: Määrityskaavojen käyttö, iNaturalist-käyttöopetus, sateenvarjo- ja avainlajit, opetusvinkit ja loppukeskustelu.

Lähiopetuspäivä: to 2.9.2021 klo 10-15 (20 osallistujaa) Luontokoulu Korento, Terälahti

Ötököiden opetus: Maastotutkimusvälineiden kokeilu käytännössä, määrityskaavojen kokeilu, hauskat opetusvinkit ja pelit.

Kurssi on maksuton.

Tampereen luontokoulu Korento

Covid-19: Luontokoulu Korento, kuten muutkin Suomen luontokoulut, noudattaa toiminnassaan hygienia- ja toimintaohjeita, jotka perustuvat valtionhallinnon ohjeisiin. Ohjeiden tavoitteena on turvata sekä henkilökunnan että asiakkaiden turvallisuus koronaepidemian aikana.

Syömme lounaan oman ryhmän kanssa luontokoulun tiloissa ruokalan sijaan.
Pesemme jaettavat materiaalit ryhmän jälkeen.
Käsienpesumahdollisuuksia on useasti päivän aikana.
Käytämme käsidesiä ja maskia tilanteissa, jossa turvavälin pitäminen on haastavaa.


Tampereen luontokoulu Korento tukee varhaiskasvatuksen ja koulujen luonto- ja ympäristökasvatusta. Toteutamme myös laajasti ulko-opetuksen pedagogiikkaa.

Tampereen luontokoulu Korento tarjoaa maksuttomia luontokoulupäiviä tamperelaisille lapsille ja nuorille. Etusijalla ovat 5-7- vuotiaat sekä 4. ja 7. luokat.

Korennon tilat ovat Terälahdessa 37 kilometriä keskustasta. Ympäristö luonnon tutkimiselle on mitä parhain. Koulun ohi kulkee Kiimajoki, vieressä on monta kymmentä hehtaaria monimuotoista metsää, ja lähellä on myös kulttuuriympäristöä peltoineen.

Tampereen luontokoulu on mukana Ulkoinen linkkiSuomen luonto- ja ympäristökoulujen liitossa , sekä Ulkoinen linkkiPirkanmaan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmässä


Mappa.fi

Mappa.fi-palvelusta löytyy runsaasti materiaalia etäopetukseen. Mappa on ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki. Tampereen luontokoulu Korennon materiaaleja pääset katsomaan tästä linkistä:Ulkoinen linkkiMappa.fi

Ajankohtaista


Kurkista toimintaan

Katso esittelyvideo toiminnastamme!


Uusi haku lukukaudelle 2021-2022

Tampereen luontokoulu Korento
sähköposti [email protected]
34260 Terälahti
  • Luiska
  • Pyöratuolihissi, nostotaso
  • Wc
  • Esteetön wc