Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Lukiodiplomit

zKULD02 Kuvataiteen lukiodiplomi

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Vaativalla lukiodiplomikurssilla opiskelija toteuttaa itsenäisesti opettajan valvonnassa taiteellisen lopputyön, johon kuuluu lisäksi kirjallista ja kuvallista pohdintaa sisältävä portfolio. Tehtävät ovat valtakunnallisia ja ne laaditaan vuosittain opetushallituksessa (kts. tarkemmin www.edu.fi)

Arviointiperusteet ovat samat kuin opetushallituksen laatimassa lukiodiplomissa. Lukiodiplomista annetaan oma erillinen todistus. Opiskelijan on ensin suoritettava kurssit KU1, KU2 sekä vähintään kaksi muuta kuvataiteen kurssia.

zLILD04 Liikunnan lukiodiplomi

Toteutetaan kysynnän mukaan.

Oman liikunnallisen osaamisen, harrastuneisuuden ja yhteistyötaitojen osoittaminen liikuntanäytöin, - testein ja kirjallisin töin. Kurssin sisältönä ovat valtakunnalliset opetushallituksen vuosittain määrittämät sisällöt: 1) liikuntakykyisyys 2) liikuntatiedot 3) erityisosaaminen 4) harrastuneisuus ja yhteistyötaidot 5) portfolio.

zMULD3 Musiikin lukiodiplomi

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija antaa lukioaikanaan näytön musiikillisesta erityisosaamisestaan ja erityisestä harrastuneisuudestaan musiikissa.

Opiskelija osoittaa musiikillista osaamistaan ja harrastuneisuuttaan valmistamalla musiikin taidollista ja tiedollista hallintaa osoittavan projektin tai kokoamalla näytesalkun lukioaikaisista musiikkiopinnoistaan ja -toiminnastaan. Musiikin lukiodiplomin voi toteuttaa joko yksin tai ryhmän jäsenenä. Kurssin keskeiset sisällöt perustuvat musiikin lukiodiplomin erilaisiin toteutustapoihin ja osa-alueisiin. Musiikin lukiodiplomi muodostuu neljästä osasta, jotka ovat opiskelijan musiikillinen omaelämäkerta, musiikkiprojekti tai musiikillinen näytesalkku, yhteenveto ja arvioitsijoiden lausunto.