Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Kuvataide

Pakolliset kurssit

zKU01 Kuvat ja kulttuurit

Kurssilla keskitytään omaan kuvataiteelliseen tekemiseen ja tutustutaan ajankohtaisiin ilmiöihin taiteen keinoin. Opiskelija ymmärtää kuvataiteen merkityksen omassa elämässään, globaalissa maailmassa ja historiallisena jatkumona. Opiskelija käyttää ja kokeilee monipuolisesti erilaisia työvälineitä ja menetelmiä. Kurssilla opitaan katsomaan, analysoimaan ja ymmärtämään omaa ja muiden tuottamaa kuvaa.

zKU02 Muotoilut ja rakennetut ympäristöt

Kurssilla opiskelija tutustuu rakennettuun ja luonnonympäristöön sekä muotoiluun. Opiskelijan oma ympäristö on lähtökohtana tilan, paikan ja muotoilun tutkimiselle. Kurssilla ideoidaan ja tehdään luovia materiaalikokeiluja, esim. pienoismalleja ja esinesuunnittelua. Mikä tekee paikasta viihtyisän, tavarasta toimivan?

Valtakunnalliset syventävät kurssit

zKU03 Osallisena mediassa

Kurssin tavoitteena on että opiskelija ymmärtää visuaalisuuden merkityksen viestinnässä. Kulttuuriperintö, nykymedia ja omat kuvat ovat kurssin keskeistä sisältöä. Kurssilla on mahdollista tutustua valokuvaan, elokuvaan, mainontaan, graafiseen suunnitteluun, verkkoympäristöön ja sosiaaliseen mediaan. Millainen kuva vaikuttaa, koskettaa, pysäyttää? Millaista viestiä välität?

zKU04 Taiteen monet maailmat

Kurssilla tarkastellaan eri aikoina ja eri ympäristöissä tehtyä kuvataidetta. Oman kuvantekemisen kautta tutkitaan sekä ajankohtaisia että historiallisia ilmiöitä. Kurssilla opitaan myös kuvantulkinnan keinoja. Miten esimerkiksi ihmisen kuvaaminen on muuttunut aikojen kuluessa? Miten taidehistoria vaikuttaa omaan kuvalliseen ilmaisuun?

Koulukohtaiset soveltavat kurssit

Arvioidaan suoritusmerkinnöillä

zKU05 Opi piirtämään

Tarjotaan parittomina lukuvuosina alkaen 2017–2018 (seuraavan kerran 2019–2020, 2021–2022).

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija oppii ensisijaisesti näkemään, havainnoimaan ja piirtämään.

Kurssilla opetellaan piirtämään havainnon pohjalta. Kurssin tehtävien aiheina ihminen, esineympäristö, ympäröivä tila, arkkitehtuuri ja maisema.

zKU06 Muotoilun erikoistekniikat

Tarjotaan joka kolmas lukuvuosi syyslukukaudella ( 2018–2019, 2021– 2022, ...).

Kurssilla tutustutaan syvemmin saven, kipsin, puun, metallin ja kierrätysmateriaalin mahdollisuuksiin käyttö- ja taide-esineiden ja veistosten materiaalina.

zKU07 Taidegrafiikka

Tarjotaan joka kolmas lukuvuosi syyslukukaudella (2016–2017,2019–2020, ...).

Kurssilla perehdytään taidegrafiikan eri menetelmiin ja laajennetaan oman kuvailmaisun mahdollisuuksia. Kurssilla tutustutaan koho- ja syväpainomenetelmiin, kuten serigrafia (silkkipaino), linokaiverrus tai puupiirros, kartonkigrafiikka, monotypia ja etsaus.

zKU08 Valokuvaus

Tarjotaan parillisina lukuvuosina alkaen 2016–2017 (seuraavan kerran 2018–2019, 2020–2021).

Kurssilla tutustutaan valokuvauksen ilmaisukeinoihin ja valokuvan käyttöön taiteessa. Tavoitteena on, että opiskelija oppii ottamaan niin teknisesti kuin ilmaisullisesti hyviä kuvia. Kurssilla kuvataan erilaisilla kameroilla, opetellaan digijärjestelmäkameran ja salaman käyttöä sekä työskennellään myös pimiössä. Harjoitellaan katsomaan kuvaa ja kuvattavaa aihetta tarkemmin. Kerrataan kuvasommittelua ja keskustellaan valokuvan käyttöön ja tekijänoikeuksiin liittyvistä asioista.

zKU09 Arkkitehtuuri

Tarjotaan joka kolmas lukuvuosi syyslukukaudella (2017–2018, 2020–2021, ...).

Kurssilla opetellaan arkkitehtuurin käsitteistöä ja käydään läpi arkkitehtuurin historiaa pääpiirteittäin. Harjoitellaan perspektiivipiirtämistä ja tilan hahmottamista. Keskeisinä työmenetelminä ovat perspektiivipiirtäminen ja pienoismallien rakentaminen. Tutustumiskäynti kiinnostavaan rakennuskohteeseen/valokuvausretki esim. Tampereen keskustaan.