Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Matematiikka ja tekniikka -linja MATEK

Matematiikka ja tekniikka –linja (MATEK) on Teknillisen lukion erityinen painostusalue. MATEK-linjalle valitaan vuosittain noin 30 opiskelijaa erillisellä haulla, jossa painotetaan peruskoulun päättötodistuksen matematiikan ja äidinkielen arvosanoja. MATEK-linjan tarkoituksena on lisätä kiinnostusta matemaattisiin aineisiin ja tekniikkaan sekä tarjota hyvät valmiudet jatkaa opintoja teknillisellä alalla lukion jälkeen.

Jos olet kiinnostunut matematiikasta, tekniikasta tai vaikka molemmista, on Teknillisen lukion MATEK-linja sopiva paikka sinulle. Varsinkin pitkässä matematiikassa painotus näkyy laajana kurssitarjontana, ja valittavana on lähes kolmekymmentä pitkän matematiikan kurssia. MATEK-linjalla opiskelu ei kuitenkaan edellytä pitkää matematiikka, sillä tekniikan painotus näkyy myös muissa oppiaineissa erillisinä koulukohtaisina kursseina.

Koulukohtaisina erikoiskursseina pitkässä matematiikassa tarjotaan syvemmälle puhtaaseen matematiikkaan meneviä kursseja, sovelletun matematiikan kursseja sekä kerhomuotoista toimintaa. Fysiikassa tekniikkapainotteisina kursseina tarjotaan muun muassa robotiikan, elektroniikan ja automaatiojärjestelmien kursseja. Biologiassa tarjolla on bioteknologian kurssi, kemiassa materiaalitekniikan kurssi ja musiikissa musiikkiteknologian kurssi. Teknillisessä lukiossa opetetaan myös erillisenä aineena tieto- ja viestintätekniikkaa, jossa erikoiskursseina tarjotaan kuva- ja videokurssi sekä ohjelmointikurssi. Lisäksi on mahdollista suorittaa CAD-piirtämisen sekä 3D-mallintamisen ja 3D-havainnollistamisen kurssit.