Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Opetus lähiopetukseen osallistumatta

Ensisijainen tapa suorittaa opintojakso ​lähiopetukseen osallistumatta on valita opintojakso lukiokoulutuksen verkkotarjottimelta. Mikäli opinto-ohjaajan kanssa tehdyn tarkastelun perusteella ei muuta opiskelijan tilanteeseen sopivaa vaihtoehtoa ole tarjolla, voi opiskelija hakea opintojakson itsenäistä suorittamista Wilmassa olevan lomakkeen kautta.

Itsenäinen opiskelu

Itsenäisesti opiskeltavan opintojakson tavoitteet ovat samat kuin normaalisti suoritetun opintojakson. Opiskelija laatii opettajan antamien ohjeiden pohjalta itsenäisesti suoritettavan opintojakson opiskelusuunnitelman, jonka opettaja hyväksyy. Suunnitelmassa määritellään opintojakson suorittamisen menettelytavat ja aikataulu sekä selvitetään arviointikriteerit. Itsenäisesti opiskeltavaan opintojaksoon liittyvä koe suoritetaan sovittuna päivänä, esimerkiksi päättöperiodilla tai uusintakoepäivänä. Tärkeätä on, että opiskelija ymmärtää oman vastuunsa merkityksen opintojakson itsenäisestä suorittamisesta.

Pääsääntöisesti itsenäisesti opiskeltavaksi hyväksytään yksi opintojakso oppiainetta kohti. Jos oppiaineessa on vain yksi pakollinen opintojakso, sitä ei suositella itsenäisesti suoritettavaksi. Opiskelijan on suositeltava suorittaa kunkin oppiaineen ensimmäinen opintojakso opetusryhmässä, jotta aineen luonne ja työskentelytavat tulevat tutuiksi. Koulukohtaisia ja integroituja opintojaksoja ei pääsääntöisesti voi suorittaa itsenäisesti opiskelemalla.

Jos itsenäisten opintojen suorituksia ei ole tehty määräaikaan mennessä ja opintojaksoa ei voida arvioida, katsotaan opintojaksokeskeytyneeksi (K).

Opintojen suorittaminen verkkotarjottimella

Tampereen kaupungin lukioissa voi suorittaa opintoja myös verkossa. Verkkotarjottimella on lukuvuonna 2021–2022 tarjolla kursseja ja opintojaksoja lähes jokaisesta oppiaineesta viidessä eri verkkoperiodissa. Verkkokursseja ja -opintojaksoja voi valita kuhunkin verkkoperiodiin enintään kaksi ja niihin ilmoittaudutaan vain opinto-ohjaajan kautta.

Verkko-opintotarjotin on Wilmassa siellä, missä muutkin kurssitarjottimet ovat ja sieltä näkee alustavasti myös lisätietoja kurssien suoritustavasta. Pääasialliset työskentelyalustat verkko-opinnoissa ovat Moodle ja Teams, mutta myös esimerkiksi kustantajien omia verkkoalustoja voidaan käyttää. Kurssin alkaessa opettaja ottaa yhteyttä opiskelijoihin Wilman kautta ja sen suorittaminen tulee aloittaa heti

Verkkoperiodi Ajankohta Suoritus näkyy Wilmassa viimeistään
1 1.9.-13.10. 14.10.
2 14.10.-30.11. 1.12.
3 2.12.-16.2. 17.2.
4 18.2.-27.4. 28.4.
5 2.5.-25.8. 26.8.