Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Linkit

Koulumme sisäisen tiedottamisen kanava on Ulkoinen linkkiWilma , jota kautta pääsee myös oppimisympäristö Ulkoinen linkkiMoodleen .

Opetuksen tukena käytetään myös toisen asteen koulutukseen Ulkoinen linkkiAreenaa , johon käyttäjätunnuksesi on muotoa [email protected] ja käyttäjätunnuksesi sama kuin Wilmaan tai Moodle II:een.

Wilmassa voit tarkistaa valintasi ja ilmoittautua kursseille. Ulkoinen linkkiToki-verkkokirjasto hakuohjelmalla voi etsiä koulukirjaston kirjoja.

Yhteistyökumppaneita ja hyödyllisiä linkkejä


Rellun kirjasto

Sijainti ja aukiolo

Kirjasto on Rellun kolmannessa kerroksessa. Se on avoinna joka koulupäivä klo 8.15 - 15.45

Lainaosasto

Lainaosastolta voi lainata kirjoja millä tahansa kortilla, jossa on viivakoodi, esimerkiksi kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Lainaamista varten täytyy rekisteröityä TOKI-verkkokirjaston asiakkaaksi. Kirjastossa on itsepalvelu: kortti syötetään lukijaan ja kirjan TOKI-tarra luetaan viivakoodinlukijalla. Laina-aika on kuusi viikkoa, kirjat palautetaan punaiseen palatuslaatikkoon, joka on lainaosastolla.

Ulkoinen linkkiTOKI-verkkokirjastoon.

Käsikirjasto

Käsikirjaston puolella on mahdollisuus opiskella rauhallisessa lukupaikassa, käyttää tietokoneita, tulostaa kouluun liittyviä töitä sekä nauttia musiikkituolista - joko kuunnellen tai hiljaa. Käsikirjaston kirjoja ei voi lainata, mutta niitä voi käyttää paikan päällä.

Lehtihylly

Kirjastoon tulee 12 kiinnostavaa aikakauslehteä eri aloilta, niitä voi lukea kirjastossa.

Lyseon lukion kirjasto

Vuokko-kerho

Vuokko-kerho, tai tuttavallisemmin Vuokko, on Rellun sisällä toimiva poliittisesti sitoutumaton kerho, joka on ollut toiminnassa jo monta vuosikymmentä. Kuten nimestä voi päätellä, on Vuokko pääasiassa luontokerho, mutta Vuokko ottaa myös kantaa muihin koulun viihtyvyyteen ja koulunkäyntiin liittyviin asioihin. Ennen kaikkea Vuokko on yhdessäoloa ja hauskaa tekemistä kavereiden kesken. Se mitä Vuokossa tehdään, on täysin vuokkolaisten itsensä päätettävissä, ja olemmekin menneet esimerkiksi melontareissulle tai muuten vain patikoimaan luontoon. Koska Vuokossa on kaikkia Rellun ikäryhmiä, toimii Vuokko myös siltana ikäryhmien välillä. Yksi Vuokon tärkeistä tehtävistä on myös Vuokko-lehden teko. Lehteä julkaistiin yhtämittaisesti aina vuoteen 2000 asti, jonka jälkeen sen tekeminen yhtäkkiä loppui, kunnes 18.1.2011 julkaistiin uusi ja uudistettu Vuokko-lehti. Aktiiviset Vuokko-kerholaiset saavat kurssisuorituksen.


Toveri-lehti

TOVERI on Tampereen lyseon lukion uusi verkkolehti, joka jatkaa läpi Rellun historian jatkunutta lehdentekokulttuuria. Sen edeltäjiä ovat olleet mm. koulumme alkuaikoina 1890-luvulla perustettu toverikunnan lehti TOVERI sekä 1998 perustettu sähköinen Verkkotoveri.

Tervetuloa tutustumaan Toveri-lehteen osoitteessa Ulkoinen linkkiVerkkolehti Toveri

Lomakkeita:


Suurin osa lomakkeista on siirtynyt Wilmaan sähköisesti täytettäviksi.

Lyseon lukion kirjasto