Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Ranska

Lycée Notre-Dame du Roc, La Roche sur Yon, Ranska (ranska/englanti)

Ulkoinen linkkihttps://www.lycee-ndduroc.com
Ranskan leirikoulu on Clasun vanhin kansainvälisyysprojekti. Ystävyyskoulumme Lycée Notre-Dame du Roc sijaitsee länsirannikolla, Atlantin läheisyydessä, La Roche sur Yonin kaupungissa. Koulu on alueen suurin ja se kerää opiskelijoita mm. läheisiltä saarilta asuntolansa ansiosta. Le ND du Roc tarjoaa myös ammattilukiokoulutusta ja sen harjoitusravintola on kaupunkilaisten keskuudessa erittäin suosittu.

Ranskan leirikoulun ajatus on tutustuttaa opiskelijat ranskan kieleen ja kulttuuriin sen lisäksi että saadaan uusia ystäviä. Osallistujien ei välttämättä tarvitse olla ranskan opiskelijoita, mutta toisaalta ranskan opiskelijoita rohkaistaan osallistumaan vaihtoon. Opiskelijat majoittuvat ranskalaisiin perheisiin ja kun ranskalaiset opiskelijat tulevat vastavierailulle talvella, suomalaiset perheet majoittavat heidät. Leirikoulumatkoilla tutustutaan paikalliseen kouluun ja nähtävyyksiin ja tehdään jokunen matka hieman kauemmaskin.

Ranskan vaihto tapahtuu vuorovuosina Italian vaihdon kanssa. Ranskan vaihto tehdään yhteistyössä Tampereen lyseon lukion opiskelijoiden kanssa.