Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

På svenska

Tammerfors klassiska gymnasium

Tammerfors klassiska gymnasium understryker den omfattande allmänbildningens betydelse. Vårt mål är att erbjuda våra studerande bra förutsättningar för studentexamen och fortsatta studier. Studerandena förses med tillräckliga kunskaper och färdigheter, vilket möjliggör deras aktiva och kritiska insatser som det finska samhällets medlemmar.

Tradition och förnyelse

Tammerfors klassiska gymnasium har en lång historia. Gymnasiet inledde sin verksamhet år 1901 och den värdefulla byggnaden bredvid Tammerfors domkyrka blev färdig år 1907. Skolan har redan under årtionden kallats för Clasu bland tammerforsbor. Eftersom gymnasiet är beläget i Tammerfors centrum är trafikförbindelserna goda. Gymnasiets naturvetenskapliga linje som startade med sin verksamhet hösten 2013 erbjuder Tammerforstraktens ungdomar utmärkta möjligheter att fördjupa sina naturvetenskapliga kunskaper under gymnasietiden.

Språkstudier

Språkutbudet i Klassiska gymnasiet är omfattande. Eftersom de flesta av studerandena väljer kurser i främmande språk, kan vi också förverkliga dessa kurser. Vi håller också på traditionerna och erbjuder möjligheten att studera latin.

A1-språk: engelska, tyska, ryska

B1-språk: svenska

B2-språk: latin, tyska, franska

B3-språk: latin, tyska, franska, spanska, ryska

Därtill anordnas kurser i italienska. Klassiska gymnasiet har en officiell tillåtelse att examinera det tyska språkdiplomet, med vilket man har möjlighet att söka sig till högskolor i tyskspråkiga länder.

Det internationella Clasu

Omfattande internationella kontakter hör till Klassiska gymnasiets starka sidor. Vi har vänskolor i Italien, Frankrike och Tyskland. Utbyteselever och utländska gäster berikar skolans verksamhet på ett värdefullt sätt varje år.

Atmosfären i Clasu

Atmosfären på lektionerna är motivernade och varje studerande uppmärksammas individuellt. Studerandena uppmuntras att ta ansvar för sina egna studier och samtidigt jobba för allas väl. Syftet är att alla gör sitt bästa och var och en kan ta lärdom av sina lyckade eller mindre lyckade prestationer. Vi erbjuder alla en trygg och lugn inlärningsmiljö. Vi lyssnar på våra studerande och deras åsikter har en stor betydelse i skolans vardag. Elevkåren är en viktig påverkare i skolans vardag och bidrar aktivt till skolans utveckling.