Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Lukioon valmistava opetus

Lukioon valmistava koulutus (LUVA) 2021 - 2022

Uusi LUVA-ryhmä aloitetaan 31.8.2021.

Lukioon valmistavaan koulutukseen haetaan Opintopolun kautta:

Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi

Kevään 2021 hakuaika oli 23.2.—7.4.2021. Luva-koulutuksen haun tulokset tulevat aikaisintaan 17.6.2021. Valituille ilmoitetaan sähköpostilla ja kirjeellä. Opiskelupaikka täytyy ottaa vastaan 1.7. mennessä. Ohje opiskelupaikan vastaanottoon on valintakirjeessä.

Vapaita LUVA-koulutuksen opiskelupaikkoja voi tiedustella 9.8.2021 alkaen, sähköpostilla.

[email protected]

Haastattelu on tiistaina 17.8. klo 13.00 Tampereen aikuislukiolla, osoite on Uimalankatu 5. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti) ja koulutodistukset.

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Minna Pohjola, [email protected], p. 040 1299 473. (Lomalla 21.6.-16.8.2021)
Kenelle lukioon valmistava opetus eli LUVA on tarkoitettu?

Opetus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, jotka ovat maahanmuuttajia tai vieraskielisiä. Heillä pitää olla suoritettuna perusopetus tai sitä vastaava oppimäärä.

Mitkä ovat lukioon valmistavan opetuksen tavoitteet?

Tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa lukio-opiskelussa tarvittavat kielelliset ja tiedolliset valmiudet. Koulutuksessa parannetaan suomen kielen taitoa, kehitetään viestintä- ja tiedonhankintataitoja sekä lisätään suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemusta.

Mitä LUVA:ssa opiskellaan?

LUVAssa on runsaasti suomen kielen opintoja sekä henkilökohtaista ja ryhmämuotoista opinto-ohjausta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka voi sisältää LUVA-opintojen lisäksi lukion ja perusopetuksen kursseja. Opiskeltavia aineita ovat suomen kielen lisäksi esimerkiksi matematiikka, englanti ja yhteiskuntaoppi.

Maksaako koulutus?

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Oppimateriaalit, tarvikkeet ja välineet opiskelija maksaa itse. Opiskeluun voi olla mahdollista saada opintotukea tai kotoutumis- tai työttömyysetuutta. Selvitä asia TE-keskuksesta jo ennen koulutukseen hakemista!

Ilmoittautuminen lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA)

LUVA-koulutukseen haetaan Ulkoinen linkkiOpintopolku -palvelun kautta.

Lisätietoja LUVA-koulutuksesta Tampereen aikuislukiossa antaa opinto-ohjaaja

Minna Pohjola
puh. +358 40 1299 473

Minna Pohjola
sähköposti [email protected]

LUVAn esite