Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Jatko-opiskelu

Jatko-opiskelu Suomessa

Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi on tietokanta, jonka avulla löydät ajankohtaista tietoa Suomessa järjestettävästä koulutuksesta.

Ulkoinen linkkiKunkoululoppuu.fi sisältää tietoa sekä esimerkkejä peruskoulun jälkeisistä valinnoista.

Ulkoinen linkkiMitä lukion jälkeen? Oppaassa on tietoa ammatillisista perusopinnoista lukion päättäneille.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintauudistus 2020-

Linkit korkeakouluvalintauudistuksen diasarjaan sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnan pisteytykseen

Korkeakouluvalinnat muuttuvat vuodesta 2020 alkaen. Yli puolet hakukohteen paikoista on täytettävä YO-toditustuksesta saatavien pisteiden perusteella. Loput paikoista täytetään valintakokeen perusteella.

Linkin takaa löytyy Present Ässä-yrityksen tekemä yleinen koonti valintojen uudistuksesta ja todistusvalinnassa huomioitavista aineista eri aloille haettaessa. Tarkista kuitenkin aina hakutiedot Opintopolusta.

Ulkoinen linkkiKorkeakoulujen opiskelijavalinta 2020-

Koulutusalakohtaiset todistusvalinnan pisteytykset (linkit Opintopolkuun):

Ulkoinen linkkiYliopistojen todistusvalintapisteytys 2020

Ulkoinen linkkiAmmattikorkeakoulujen todistusvalintapisteytys 2020

Jatko-opiskelu ulkomailla

Kansainvälisen henkilövaihdon keskus Opetushallituksen Cimo.fi koordinoi ja toteuttaa apuraha- ja henkilövaihto-ohjelmia ja vastaa lähes kaikkien Euroopan unionin koulutus-, kulttuuri- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta. Lisäksi CIMO edistää suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

  • Ulkoinen linkkiMaailmalle.net tarjoaa tietoa opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla tai muista kansainvälistymismahdollisuuksista.
  • Ulkoinen linkkiBritish Council If you want to connect with the best of contemporary UK arts and literature, find out about the latest science and governance thinking in the UK, study in the UK, need to test your English or simply discover what's on then this is the place to start.
  • Ulkoinen linkkiFulbright Center on Suomen ja Pohjois-Amerikan väliseen akateemiseen vaihtoon erikoistunut asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Palveluvalikoimaan kuuluu stipendiohjelmia, neuvonta- ja tietopalveluja ja kieli- ja tasotestejä.
  • Ulkoinen linkkiGoethe-Institut on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka haluaa herättää kiinnostusta saksan kieleen ja tukea sen opiskelua. Se tekee kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja antaa monipuolista tietoa saksalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja politiikasta.
  • Ulkoinen linkkiISTITUTO ITALIANO di CULTURA di Helsinki tarjoaa tietoa italian kulttuurista ja taiteesta, kielikursseista, opiskelusta Italiassa ja matkailutietoa.
  • Ulkoinen linkkiAllianssin nuorisovaihto tarjoaa vaihtoehtoja, kun haluat lähteä töihin ulkomaille.

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opinto-ohjauksen lehtori (Aikuislukio)
Ritva Lintonen
puhelin +358503257409
sähköposti [email protected]

Opinto-ohjaaja
Minna Pohjola
puhelin +358401299473
sähköposti [email protected]