Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tutkintopäivänä

Saavu ajoissa klo 8.00. Varaa aikaa matkaan ja mahdolliseen pysäköintipaikan etsimiseen.

Muista henkilötodistus ja jätä arvotavarat kotiin.

Sähköisissä kokeissa tarvitset oman kannettavan tietokoneen, langalliset kuulokkeet ja, jos haluat käyttää hiirtä, langallisen hiiren. (Jos koneessasi ei ole ethernet-porttia, tarvitset adapterin verkkoyhteyden muodostamiseen.)

Voit tuoda mu­kanasi kokeeseen eväät pakattuna läpinäkyviin pakkauksiin. Tee pakkaus kotona valmiiksi. Koululla ei ole pakkaustarvikkeita.

Pue tekstittömät vaatteet päälle.

Taskujen pitää olla tyhjät.

Arvotavarat

Jätä puhelin, rahat yms. arvotavarat mieluiten kotiin koepäivinä. Jos haluat jättää säilytykseen jotakin, pakkaa tarvike jo kotona puolen litran pussiin ja laita oma nimesi selvästi kirjoitettuna pussin päälle. Koulu ei tarjoa mitään pakkausmateriaaleja. Pakkaukset otetaan kansliaan kokeen ajaksi, mutta koulu ei vahingon sattuessa vastaa arvotavaroista.

Hajustekielto

Hajustetut tuotteet (ha­juvedet, deodorantit, partavedet yms.) ovat kiellettyjä koepäivinä. Kokelaiden joukossa on usein al­lergisia henkilöitä, joille aiheutuu tuoksuista vaikeuksia.

Sairaus

Jos suoritukseen on haitallisesti vaikuttanut suorituskykyä tilapäisesti alentava sairaus tai muu vastaava seikka, lautakunta voi ottaa sen lie­ventävänä seikkana huomioon. Tällaisessa tapauksessa lautakunnalle on lähetettävä lääkärintodistus tai muusta seikasta asiaa selvittävä puol­tolause. Lääkärintodistuksessa on mainittava kyseiset koepäivät ja se on toimitettava kansliaan heti kun mahdollista.

Huom. Jos sairastut ennen kirjoituksia ota heti yhteys rehtoriin tai apulaisrehtoriin.

Kielletyt tavarat

Kirjoitussaliin ei saa tuoda mitään kirjaa tai kirjan sivuja, lehtileikkeitä, muistiinpanovihkoja, matkapuhelimia, paperia tai nenäliinoja. Jos oppilaalta koetilaisuudessa tavataan jota­kin kiellettyä, rangaistaan häntä ylioppilastutkintoasetuksen mukaan vilpin yrittämisestä. Nenäliinoja saa koululta.

Koeaika

Koeaika on kuusi (6) tuntia. Jos suoritat kaksi ylimääräistä kielikoetta sa­mana päivänä, saat käyttää niihin yhteensä enintään kahdeksan (8) tun­tia. Kirjoitussalista saa poistua aikaisintaan klo 12.00. Lisäaikaa saaneilla henkilöilllä lisäaika on kaksi (2) tuntia.

Vastauspaperit

Konseptipaperit suunnittelun tueksi annetaan koulusta. Kokeen kestäessä et saa repiä etkä taittaa mitään paperia. Et saa käyttää omaa paperiasi, etkä kir­joittaa pöytiin, taulukoiden lehdille yms. Poistuessasi koetilaisuudesta anna päävalvojalle kaikki paperit (luonnostelupaperit jne). Kaikissa käytetyissä papereissa pitää olla nimi!

Vessassa käynti tai muu asia kokeen aikana

Jos sinulla on asiaa valvojalle, ilmoita siitä viittaamalla. Paikalta voi poistua vain valvojan luvalla. Paikalta poistuessasi sinun tulee välttää kaikkea, mikä häiritsee toisia tai saattaa tuntua epäilyttävältä. Lukitse näyttösi poissaolon ajaksi. Pane luonnostelupaperit poissaolon ajaksi nippuun, tyhjä paperi päällimmäi­seksi.