Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Arvostelu ja tulokset

Alustava arvostelu

Alustavan arvion kirjoitustuloksesta voit lukea 1–2 viikkoa kokeen jälkeen Wilmasta.

Tulokset

Omat tuloksesi löydät Wilmasta Lomakkeet -kohdasta. Puhelimitse tai sähköpostitse tietoja ei anneta. Uusien ylioppilaiden nimet julkaistaan paikallisessa lehdessä. Myös ylioppilastutkintolautakunta julkaisee Ulkoinen linkkivalmistuneiden nimet .

Jos et halua nimeäsi paikallisessa lehdessä julkaistavaksi, ilmoita siitä kirjallisesti lukiolle - sähköposti kansliaan riittää. Jos et halua nimeäsi julkaistavan valtakunnallisissakaan lehdissä, on sinun esitettävä tästä pyyntö kirjalli­sesti Ylioppilastutkintolautakunnalle hyvissä ajoin ennen tulosten valmis­tumista.

Arvosanat

L - laudatur

E - eximia cum laude approbatur

M - magna cum laude approbatur

C - cum laude approbatur

B - lubenter approbatur

A - approbatur

Arvosanojen edellyttämät pisteet vaihtelevat tutkintokerroittain, tarkista Ulkoinen linkkipisterajat lautakunnan sivuilta .

Koesuoritusten katsominen

Saat koesuoritukset nähtäväksesi ilman erillistä pyyntöä Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi -palvelussa (ks. Tarkistuspyynnöt ja Oikaisuvaatimus). Kevään 2019 tai sitä vanhemmista digitaalisista koesuorituksista Ulkoinen linkkihttps://www.ylioppilastutkinto.fi/asioi-verkossa/todistusten-ja-koesuoritusten-tilaukset .

Tarkistusarvostelu

Jos epäilet, että arvostelussa on tapahtunut virhe, saat vaatia lautakunnalta asiaan oikaisua. Hakemus on jätettävä 14 päivän kuluessa siitä, kun sinulla on ollut mahdollisuus saada arvosteltu koesuoritus nähtäväksesi. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä kokelas itse tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja. Voit myös antaa esimerkiksi lukiosi rehtorille valtakirjan, jotta hän voi tehdä oikaisuvaatimuksen puolestasi. Ulkoinen linkkiOhjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen löytyvät lautakunnan verkkosivuilta. Oikaisuvaatimus on maksullinen. Maksu maksetaan sähköisessä asiointipalvelussa oikaisuvaatimuksen lähettämisen yhteydessä. Maksu palautetaan, jos arvosana tai pistemäärä muuttuu oikaisuvaatimuksen johdosta.