Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Oppimateriaalit

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja, erikoisohjelmia, internetin aineistoa ja sosiaalisen median palveluja tiedonhankintaan ja työskentelyyn. Siksi jokaisella opiskelijalla on oltava oma kannettava tietokone mukana oppitunneilla. Opiskelijat tulevat käyttämään omaa kannettavaa tietokonettaan myös ylioppilaskirjoituksissa ja kurssikokeissa.

Opiskelun ehdoton edellytys on tunneilla läsnäolo ja kurssikirjojen hankkiminen mahdollisimman pian kurssin alettua tai vaikka jo etukäteen. Muuten opiskelu on hankalaa. Monilla kursseilla käytetään digitaalisia kirjoja, joita voi ostaa useimmiten joko 6 kk tai 48 kk lisenssillä. Perinteisiä kirjoja voi hankkia aivan hyvin käytettynäkin.


Koulun kirjat ja lehdet

Luokissa ja muualla koulussa olevat kirjat ja lehdet ovat opiskelijoiden käytössä kouluaikana. Opiskelijat voivat lainata koulun materiaalia opintojaan varten opettajan kanssa sovitulla tavalla. Opiskelijan kannattaa hyödyntää Sampolan ja tietotorin materiaaleja ja palveluja.


Materiaalimaksu

Jokaisessa Tampereen kaupungin ylläpitämässä lukiossa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilta kerätään materiaalimaksua 25 €. Se sisältää KU1-kurssin materiaalit ja muiden kurssien tavalliset materiaalit. Tammerkosken lukiossa 1. vuosikurssin opiskelijat tekevät myös yhteisen taideretken, jota varten kerätään 15 € retkimaksu.

Oppimateriaalit 2020-2021 (pdf)