Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hakijalle

Opiskelijaksi Tamluun

Ulkoinen linkkiTampereen seudun lukioiden hakuopas 2021

Tammerkosken lukiossa on keväällä 2022 tarjolla 255 opiskelupaikkaa, joista

  • Yleislinjalla on 180 aloituspaikkaa
  • Kuvataide ja design -linjalla on 75 aloituspaikkaa

Kuvataide ja design -linjalla on koulussamme valtakunnallinen erityistehtävä 1.8.2018 alkaen. Linjan opiskelijoilla on oikeus huojentaa lukion pakollisista kursseista 8 kurssia.

Ulkoinen linkkiTammerkosken lukion uusi esittelyvideo

Ulkoinen linkki Tammerkosken lukion esittelyvideo

HAE NÄIN

1. Yleislukio

Osallistu yhteishakuun osoitteessa

Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi

2. Kuvataide ja design -linja

Syksyllä 2021 aloittavien KUDE-linjan rakenne (png)

Hae yhteishaussa. Tämän lisäksi:

Ilmoittaudu valintakokeeseen e-lomakkeella. Kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen ja koekutsussa kerrotaan tarkemmin ilmoittautumismenettelystä. Valintakokeessa on 2-3 tehtävää: yleensä piirustus-, maalaus- ja rakentelutehtävä. Valintakokeessa mitataan opiskelijoiksi haluavien motivaatiota, yleistä taiteellista lahjakkuutta, mielikuvitusta, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Vanhat valintakoetehtävät eivät ole julkisia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä linkistä sen tullessa ajankohtaiseksi huhtikuussa 2022. Mahdolliset muutokset ilmoitetaan keväällä.

Osallistu valintakokeeseen. Valintakoe järjestetään Tammerkosken lukion tiloissa huhtikuussa 2022, tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Kokeeseen osallistujien henkilöllisyys tarkistetaan koeaamuna: varaa mukaan henkilöllisyystodistus (passi, mopokortti tmv.). Kokeeseen täytyy ottaa mukaan kutsussa ilmoitetut välineet. Myös eväitä voi ottaa mukaan. Huomioithan että kännykän käyttö kokeen aikana on kielletty.

Kuvataide- ja design -linjan opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja valintakokeen perusteella.

Alin vaadittava keskiarvo kuvataide ja design -linjalle on 7,5 (perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo). Lopullisessa opiskelijavalinnassa huomioidaan lukuaineiden keskiarvon (max 10,0) lisäksi menestyminen valintakokeessa (max 10 p). Korkein mahdollinen pistemäärä kuvataide ja design -linjalle on 20 pistettä.

Tilastoja kevään 2021 opiskelijavalinnoista

​Yleislukioon alin lukuaineiden keskiarvo oli 8,33

Kuvataide ja design -linjalle valittujen alin pistemäärä oli 15,38 (max 20)