Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hakijalle

Opiskelijaksi Tamluun

Ulkoinen linkkiTampereen seudun lukioiden hakuopas 2021

Tammerkosken lukiossa on keväällä 2021 tarjolla 255 opiskelupaikkaa, joista

  • Yleislinjalla on 180 aloituspaikkaa
  • Kuvataide ja design -linjalla on 75 aloituspaikkaa

Kuvataide ja design -linjalla on koulussamme valtakunnallinen erityistehtävä 1.8.2018 alkaen. Linjan opiskelijoilla on oikeus huojentaa lukion pakollisista kursseista 8 kurssia.

Tammerkosken lukiossa järjestetään avointen ovien päivä lauantaina 9.1. klo 9.30-14.30.

Ulkoinen linkki Tammerkosken lukion esittelyvideo

HAE NÄIN

1. Yleislukio

Osallistu yhteishakuun osoitteessa

Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi

2. Kuvataide ja designlinja

Hae yhteishaussa. Tämän lisäksi:

  • Ilmoittaudu valintakokeeseen e-lomakkeella. Kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen ja koekutsussa kerrotaan tarkemmin ilmoittautumismenettelystä. Valintakokeessa on 2-3 tehtävää: yleensä piirustus-, maalaus- ja rakentelutehtävä. Valintakokeessa mitataan opiskelijoiksi haluavien motivaatiota, yleistä taiteellista lahjakkuutta, mielikuvitusta, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Vanhat valintakoetehtävät eivät ole julkisia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä linkistä sen tullessa ajankohtaiseksi huhtikuussa 2021. Mahdolliset muutokset ilmoitetaan keväällä.

  • Osallistu valintakokeeseen. Valintakoe järjestetään Tammerkosken lukion tiloissa perjantaina 23.4. klo 11.30-16.30. Kokeeseen osallistujien henkilöllisyys tarkistetaan koeaamuna: varaa mukaan henkilöllisyystodistus (passi, mopokortti tmv.). Kokeeseen täytyy ottaa mukaan kutsussa ilmoitetut välineet. Myös eväitä voi ottaa mukaan. Huomioithan että kännykän käyttö kokeen aikana on kielletty.

Kuvataide- ja designlinjan opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja valintakokeen perusteella.

Alin vaadittava keskiarvo kuvataide- ja designlinjalle on 7,5 (perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo). Lopullisessa opiskelijavalinnassa huomioidaan lukuaineiden keskiarvon (max 10,0) lisäksi menestyminen valintakokeessa (max 10 p). Korkein mahdollinen pistemäärä kuvataide ja design -linjalle on 20 pistettä.


Tilastoja kevään 2020 opiskelijavalinnoista

​Yleislukioon alin lukuaineiden keskiarvo oli 8,25

Kuvataide- ja designlinjalle valittujen alin pistemäärä oli 15,41 (max 20)