Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tammerkosken lukio

Ajankohtaista


Tammerkosken lukion valintakoekäytännöt keväällä 2021

Koronavirustilanteen vuoksi Tammerkosken lukion kuvataiteen ja designin valintakoe järjestetään keväällä 2021 etäkokeena. Koe on kaksiosainen, joista ensimmäinen osa tehdään 9.-23.4.2021 välisenä aikana. Toinen osa järjestetään perjantaina 23.4.2021 klo 10-14.

Koulumme kotisivuilla julkaistaan perjantaina 9.4.2021 klo 16 tarkempi info valintakokeesta, materiaaleista ja välineistä sekä kokeen ensimmäisen osan tehtävä.p

Lukuvuoden aikataulut


Ulkoinen linkkiKevään 2021 ylioppilaskirjoitusten aikataulu

Tamlu on pieni maailmankaikkeus

Koulumme sijaitsee keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valoisat ja viihtyisät tilat on varustettu nykyaikaisella esitysteknologialla, joka vastaa esimerkiksi sähköistyneen ylioppilaskokeen asettamiin vaatimuksiin. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin myönteinen ja suvaitsevainen ilmapiiri. Tamluun on helppo tulla!

Tammerkosken lukiossa voit valita opintoja laajasta kurssivalikoimasta ja nauttia opiskelusta moderneissa ja hyvin varustetuissa luokissa. Harva lukio voi luokkatilojen lisäksi tarjota mahdollisuuden näyttämön, kahvilan, auditorion, kuntosalin ja kaupungin sivukirjaston käyttöön.

Tamlussa on tarjolla yleislukion aineita ja halutessasi voit valita kursseja laajasta kuvataiteen ja designin tarjonnasta. Talossamme toimii yleislukio ja valtakunnallisen erityistehtävän saanut kuvataide ja design -linja.

Tammerkosken lukio tarjoaa sinulle turvallisen ja tulevaisuuteen katsovan oppimisympäristön, jossa moni löytää samanhenkistä seuraa. Koetpa itsesi erityisen tavalliseksi tai tavattoman erityiseksi, Tamlussa sinun on hyvä olla. Sekä opiskelijoidemme että opettajiemme mielestä Tamlu on pieni maailmankaikkeus.

Tammerkosken lukion keskeisiä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus. Näiden lisäksi toimintaamme ohjaavat totuus, tasa-arvo, tulevaisuudenusko, joustavuus ja kohtuullisuus. Arvostamme tietoa ja sivistystä sekä taitoa, luovuutta ja kulttuurimyönteisyyttä.

Lukiossamme opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan tekemään, kokemaan ja oppimaan yhdessä. Erilaiset lähtökohdat, taidot ja kyvyt nähdään voimavarana. Opiskelijat ottavat vastuuta omasta opiskelustaan, työympäristöstään ja itsestään kouluyhteisön jäseninä ja hyvän työilmapiirin rakentajina.

Suorituskeskeisyyden sijaan kannustamme opiskelijoita sinnikkyyteen: yritän, teen, osaan.


Aloituspaikkojen määrä

Yhteensä 255 aloituspaikkaa, joista 180 on yleislinjalla ja 75 kuvataide ja design -linjalla.

Koulun kieliohjelma

A1 kielet: englanti, kiina, saksa, venäjä, ranska (yhteistyössä Tampereen lyseon lukion kanssa)

B1 kieli: ruotsi

B2 kielet: saksa, ranska

B3 kielet: espanja, kiina, ranska, saksa, venäjä, latina (yhteistyössä Klassillisen lukion kanssa)
Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/tammerkoskenlukio