Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Viestinnän oppimäärä

◾ Viestinnän uudet opinnot sisältävät vähintään 8 kurssia viestintää. Opiskelijalla on kiinnostuksensa mukaan mahdollista suorittaa enemmänkin, jopa yli 20 kurssia.

◾ Viestinnän opinnoissa opitaan tekemällä käytännössä ja pienissä ryhmissä.

◾ Uudet kurssit yhdistelevät viestinnän eri osa-alueita.

◾ Ensimmäisenä vuonna opitaan perusteita kirjoittamisesta, kuvallisesta ja audiovisuaalisesta viestinnästä sekä ilmaisusta.

◾ Myöhemmillä jatkokursseilla opiskelija voi suunnata opintojaan oman kiinnostuksena mukaisesti.

◾ Kurssien lisäksi opintoihin kuuluu erilaisia vaihtuvia projekteja, joita tehdään yhteistyössä eri tahojen kanssa. (Esimerkiksi Samke TV, Notiomedia-sivusto, yhteistyöprojektit Tampereen Työväen Teatterin ja Tampereen Urheiluakatemian kanssa)

Tutustu tästä tarkemmin kursseihin ja opetussuunnitelman sisältöön:

Ulkoinen linkkiViestinnän opetussuunnitelma syksystä 2019 eteenpäin


Viestintälinjan oppimäärään kuuluu vähintään 8 viestinnän kurssia.

(Ennen vuotta 2018 aloittaneille vähintään 12 viestinnän erityistehtävän mukaista kurssia.) Opinnot on rakennettu siten, että perustan luovat kaikille tarkoitetut yhteiset kurssit, joilla opitaan perusasiat tekstin, kuvan ja äänen tuottamisesta sekä julkaisemisesta. Myöhempien vapaasti valittavien kurssien ansiosta opiskelija voi hankkia erityisvalmiuksia jollain tietyllä viestinnän osa-alueella, kuten journalismissa, valokuvauksessa, videokuvauksessa tai esiintymistaidossa.

Viestintälinjan ennen vuotta 2018 aloittanut opiskelija voi jättää lukion opinto-ohjelmastaan pois enimmillään kahdeksan pakollista kurssia, kuitenkin niin, että jokaisen pakollisen oppiaineen kursseista tulee suorittaa vähintään puolet.

Viestinnän kursseja mm.:

◾Perehdytys viestintään VIK1

◾Journalismi 1 VIK 2

◾Audiovisuaalinen ilmaisu 1 VIK 3 (sisältää valokuva- ja videotyön opetuksen, laajuus 2 kurssia)

◾ Ilmaisu- ja esiintymistaito 1 VIK 4

◾Jatkokursseja näille kaikille, ja paljon muuta, kuten Samke TV, Toimitustyö ja vuosikirja!

Osaa viestinnän kursseista tarjotaan valittavaksi ainoastaan joka toinen vuosi, jotta ryhmän muodostuminen olisi mahdollisimman todennäköistä. Vuorovuosin tarjottavia kursseja ovat mm.

◾ Musikaali VIK11

◾ Käsikirjoittaminen VIK12

◾ Tapahtumatuotanto VIK 13

Jos opiskelijan suunnitelmissa on mediadiplomi (MELD5) tai teatteridiplomi (TELD8), kurssivalintojen tulee suuntautua diplomin aihepiirin ja sisällön mukaisesti. Diplomin voi suorittaa kuka tahansa opiskelija, jolla on suoritettuna diplomin edellyttämät viestinnän kurssit. Diplomien suorituksesta on valtakunnallinen ohjeistus verkossa osoitteessa www.edu.fi/lukiodiplomit.

Projektikurssit (VIK14–16) ovat lukujärjestyksen ulkopuolella suoritettavia kursseja, jotka antavat mahdollisuuden projektimuotoiseen työskentelyyn yksin tai ryhmässä ja mahdollisesti koulun ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarjolla olevista projektimahdollisuuksista tiedotetaan erikseen lukuvuoden kuluessa.

Kurssiarviointi perustuu oman työprosessiin hallintaan ja annettuihin näyttöihin, jotka määritellään erikseen kunkin kurssin alussa. Oppiaineen luonteen vuoksi kurssien itsenäinen suorittaminen ei yleensä ole mahdollista.