Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Haku Viestintälinjalle

Haku Viestintälinjalle

Sammon keskuslukion viestintälinjalle otetaan vuosittain maksimissaan 25 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Jos opiskelija tulee hyväksytyksi viestintälinjalle, on valinta sitova. Viestintälinjan opiskelijalle ei taata mahdollisuutta siirtyä yleislukioon tai osallistua urheiluvalmennukseen.

Tutustu Ulkoinen linkkiviestintälinjan sivuihin lukioiden hakuoppaassa.

Viestintälinjalle hakevan opiskelijan tulee palauttaa myös ennakkotehtävä. Näet ennakkotehtävän ohjeineen myös Opintopolussa.

Viestintälinjan ENNAKKOTEHTÄVÄ 2022 (pdf)

Ennakkotehtävä toimitetaan Sammon keskuslukioon yhteishaun aikana eli viimeistään tiistaina 22.3.2022.

Ulkoinen linkk

Hakupisteet koostuvat opiskelijan painotetusta keskiarvosta ja ennakkotehtävästä saatavista pisteistä. Ennakkotehtävä tuottaa maksimissaan 10 pistettä. Painotettu keskiarvo, jossa lähtökohtana on lukuaineiden keskiarvo, lasketaan siten, että äidinkielen ja yhteiskuntaopin arvosanat kerrotaan kahdella. Myös kuvataiteen ja musiikin arvosanat huomioidaan. Lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 7,75.

Sammon keskuslukion viestinnän kurssit ovat avoimia myös kaikille yleislinjan opiskelijoille, mikäli kursseilla on tilaa. Yleislinjan opiskelijat voivat suorittaa myös vähintään 4 kurssin laajuisen puolipitkän viestinnän, josta annetaan erillinen todistus.

VIESTINTÄLINJAN KOORDINAATTORI
Sanna Tikka
puhelin 040 800 7245
sähköposti [email protected]

VIESTINTÄLINJAN OPINTO-OHJAAJA
Pia Pulkkinen
puhelin +358407183311
sähköposti [email protected]