Siirry sisältöön

Opiskelijan tukeminen ja hyvinvointi

Opiskeluterveydenhuolto

Lukiolaiset kuuluvat opiskeluterveydenhuollon piiriin ja saavat tämän perusteella myös opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat sairaanhoitopalvelut. Pääosan palveluista saa koulukohtaisilta terveydenhoitajilta. Lääkäripalvelut tarjotaan joko omalla koululla tai opiskeluterveydenhuollon keskitetyssä toimipisteessä Tullinkulmassa (Hammareninkatu 7). Koulun oma terveydenhoitaja arvioi, tarvitseeko opiskelija lääkäripalveluja, ja ohjaa joko koulun oman lääkärin vastaanotolle tai keskitettyyn opiskeluterveydenhuollon toimipisteeseen.

Opiskelijahuolto

Kuraattorit ja psykologit tukevat ja neuvovat opiskelijoita hyvinvointiin, opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa. Opiskeljahuolto-sivuilta saa myös neuvoja, miten toimia, jos kokee kiusaamista tai muuta epäasiallista kohtelua. Lue lisää ja katso lukiosi kuraattorien ja psykologien yhteystiedot:

Erityisopetus

Erityisopettaja tukee, ohjaa ja opettaa opiskelijoita, joilla on erilaisia oppimisen ongelmia, esimerkiksi puheen ja kielenkehityksen ongelmia, tarkkaavaisuuden pulmia tai sopeutumisvaikeuksia. Kaupungin lukioissa käytettävissä on kolme erityisopettajaa.