Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Yleislukio

Hatanpään lukion opiskelijat saavat lukio-opintojensa aikana vahvat eväät jatko-opinnoista ja elämästä selviämiseen. Hatanpään lukiossa panostetaan henkilökohtaiseen ohjaukseen. Opintojen aikana, jatko-opintopäivillä sekä erilaisten projektien kautta pyritään selventämään ja vahvistamaan opiskelijan tulevaisuudensuunnitelmia ja uravalintaa.

Hatanpään lukiossa opiskelijat oppivat paremmin kuin lukiolaiset keskimäärin. Lukiovertailuissa olemme pärjänneet erinomaisesti. Opiskelijamme pystyvät parantamaan suoritustaan verrattuna peruskoulun päättöarvosanoihin. Hatanpään lukio on toimiva tie akateemiseen maailmaan.

Kansainvälisyys

Opiskelijat pääsevät käyttämään kielitaitoaan myös luokkahuoneen ulkopuolella. Hatanpään lukio koordinoi EU:n rahoittamaa Erasmus+ -projektia ja kuuluu myös yhdessä kolmen muun pohjoismaisen lukion kanssa Nordplus-työryhmään.

Lukio-opintojen aikana on mahdollista osallistua kansainvälisille vierailuille ja matkoille sekä majoittaa kansainvälisiä vieraita Suomessa. Esimerkiksi lukuvuonna 2016–2017 opiskelijan oli mahdollista osallistua projektimatkalle Ateenaan, Musiikkilinjan esiintymismatkalle Irlantiin, Musiikkiteatterilinjan teatterireissulle Tallinnaan tai liikunnan laskettelukurssille Ruotsin Åreen.

Liikunta

Hatanpään lukiossa on liikunnan yleiskurssien lisäksi tarjolla runsaasti liikunnan soveltavia kursseja. Liikunnan soveltavilla kursseilla voi päästä harjoittelemaan myös omaa lajiaan. Hatanpään liikuntasali on yksi Tampereen tilavimmista saleista. Lukion lähellä sijaitsee myös hyvä ulkoilumaasto, Pyhäjärvi sekä sisäharjoittelupaikka Pirkkahalli. Opiskelijoiden käytössä on moderni ja monipuolinen kuntosali.

Luonnontieteet ja matematiikka

Luonnontieteiden kursseilla perehdytään luonnontieteellisiin ilmiöihin eri oppiaineiden näkökulmista hyödyntäen monipuolisesti teknologiaa. Kokeellisen ja opiskelijalähtöisen työskentelyn lisäksi mielenkiintoiset opintokäynnit ja asiantuntijat auttavat opiskelijaryhmiä liittämään hankkimaansa tietoa myös käytännön elämään.

Kursseilla hyödynnetään digimateriaaleja ja harjoitellaan uutta digitaalista ylioppilaskirjoitusten reaalikoetta varten.

Matematiikassa käytämme modernia ja tuloksia tuottavaa Mastery Learning – menetelmää perinteisen tauluopetuksen sijaan.

... Saa yksityiskohtaista ja henkilökohtaista opetusta... Saara, Julius, Saara ja Valtteri kertovat