Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Äidinkieli ja kirjallisuus sekä S2 Suomi toisena kielenä

Äidinkieli ja kirjallisuus

HaLun äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla opiskelu on toiminnallista ja osallistavaa. Meillä on käytössämme modernit laitteet, ja kodikkaat luokkamme sekä neuvotteluhuone tarjoavat hyvän ja viihtyisän opiskeluympäristön. Uusia, kiinnostavia kirjoja voi lainata mediateekista, ja siellä onnistuu muukin tiedonhaku. Oppiminen ja opiskelu ei kuitenkaan aina tapahdu luokissa tai edes koulurakennuksen sisällä, vaan välillä lähdemme esimerkiksi läheiseen Arboretumin puutarhaan tai vaikkapa kaupungille työskentelemään.

Halulla on oma kirjallisuusdiplomi, ja myös luovan kirjoittamisen ja käsikirjoittamisen opetusta on tarjolla. Esiintymishaluiset voivat poimia ilmaisukursseja runsaasta tarjonnasta ja osallistua muutenkin erilaisiin tapahtumiin, kuten musikaaleihin sekä perinteiseen ja suosittuun väittelykisaan. Melkein puolet opiskelijoista suorittaa käytännönläheisen ja hyödyllisen puhekurssin toisena tai kolmantena opiskeluvuonna. Kurssi antaa hyvät valmiudet valtakunnallisen puheviestintätaitojen päättökokeen suorittamiseen ja tietysti valmentaa myös aikuiselämän viestintätilanteisiin. Päättökokeen suorittajia on Hatanpään lukiossa vuosittain huippumäärä muihin maan lukioihin verrattuna!

Käymme joka vuosi teatterissa ainakin kerran ja tarjoamme opiskelijoille monenlaisia kiinnostavia vierailuja ja retkiä sekä yhteistyömahdollisuuksia taiteen ja viestinnän ammattilaisten kanssa. Kannattaa liittyä porukkaan!

S2 Suomi toisena kielenä

Meillä Hatanpään lukiossa voi suorittaa kaikki pakolliset ja kaikki syventävät Suomi toisena kielenä -kurssit sekä soveltavia kursseja tarpeen mukaan. Halun S2-opiskelijat muodostavat yhtenäisen porukan, jossa huumori kukkii ja ilmapiiri on kannustava. Tältä joukolta luonnistuvat monenlaiset projektit, ja keskustelu tunneilla on värikästä ja antoisaa. Eri kulttuurien kohtaaminen on luontevaa ja suvaitsevaista. S2-kursseilla saa apua ja vertaistukea vaativiin lukio-opintoihin.

Suomi toisena kielenä -oppimäärä on tarkoitettu niille opiskelijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame. Opiskelijan koti on tällöin yleensä kaksi- tai monikielinen, tai hän on käynyt koulua ulkomailla, vaikka koti olisikin suomenkielinen.

Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeinen tavoite on, että opiskelija saavuttaa sellaisen suomen kielen taidon, että hän voi opiskella täysipainoisesti kaikkia lukion oppiaineita ja että hänen on mahdollista jatkaa opintojaan sekä selviytyä työelämässä suomen kielellä. Yhdessä oman äidinkielen opetuksen kanssa suomi toisena kielenä -opetus vahvistaa opiskelijan monikulttuurista identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.