Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Musiikkiteatteri

Haluatko keskittyä ilmaisuaineisiin tai musiikkiin? Kiinnostaako sinua luova kirjoittaminen, elokuvatyö tai projektien suunnittelu ja organisointi? Musiikkiteatterilinjalla voit itse valita, mitä painotat.

Musiikkiteatterikursseilla nautit ilmaisun ilosta, vahvistat itsetuntemustasi ja saat esiintymisvarmuutta; pääset vierailuille ja tutustut ammattilaisten toimintaan; osallistut leireille, retkille ja projekteihin; voit saada mielenkiintoisia harjoittelu- tai työtarjouksia ja sukellat – oman halusi ja mielenkiinnonkohteittesi mukaan – musiikkiteatterin kiehtovaan maailmaan. Meillä jokainen on tähti: sinua arvostetaan omana itsenäsi.

Mutelaisena sinulla on oikeus valita itseäsi kiinnostavia mutekursseja: esimerkiksi ilmaisutaitoa, improvisointia ja teatterin tekemistä, käsikirjoittamista ja luovaa kirjoittamista, musikaaliproduktioon osallistumista ja omien teatteri- tai elokuvaprojektien työstämistä, liike- ja tanssi-ilmaisua, musikaalitanssia sekä säveltämistä ja sanoittamista. Voit perehtyä vaikkapa ääni-, valo- ja studiotekniikkaan, bändisoittamiseen ja yhtyelauluun, lavastukseen, puvustukseen ja maskeeraukseen sekä markkinointiin ja tuottamiseen.

Kun suoritat vähintään kymmenen Musiikin ja musiikkiteatterin kurssia, saat lukion päättötodistukseen erillisen arvosanan Musiikista ja musiikkiteatterista. Lisäksi Sinulla on mahdollisuus tehdä teatteri-, kirjallisuus- tai musiikkidiplomi.

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla.

Erityinen koulutustehtävä Hatanpään lukiossa antaa siihen hakeneille ja valituille opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

HaLu:n perinteisten Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan toiminta jatkuu syksyllä 2021 käyttöön otettavan uuden lukioiden opetussuunnitelman (LOPS2021) mukaan yhtenä ja samana Musiikin erityisenä koulutustehtävänä (musiikki ja musiikkiteatteri). Musiikin erityisessä koulutustehtävässä on edelleen jatkossakin mahdollista painottaa oman toiveensa mukaan joko musiikkia tai musiikkiteatteria.

Kevään 2021 yhteishaussa meillä on vielä Yleislukion lisäksi kaksi erillistä hakukohdetta: Musiikkilinja (erityinen koulutustehtävä) ja Musiikkiteatterilinja (erityinen koulutustehtävä). Opiskelija voi hakea kumpaan tahansa, tai molempiin, opinnot ovat muutaman Musiikin ja musiikkiteatterin yhteisen opintojakson jälkeen valinnaisia ja sisältävät omien valintojen mukaisia Musiikin ja/tai musiikkiteatterin sisältöjä. Molempiin koulutuksiin haetaan samalla Näyttökoevideolla ja täyttämällä sama hakulomake. Lisää hakemisesta Hakijalle-sivulla.