Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hakijalle

Tervetuloa!

Olemme Suomen paras lukio :) Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä. Yleislukiossamme on 65 aloituspaikkaa. Tämän lisäksi erityisen koulutustehtävän Musiikkilinjalle ja Musiikkiteatterilinjalle otetaan yhteensä 50 uutta opiskelijaa. Vuosittain meillä aloittaa yhteensä 115 uutta lukiolaista.

Meille haetaan vuosittaisessa yhteishaussa osoitteessa https://opintopolku.fi. Seuraava yhteishaku on 23.2.-23.3.2021.

Hatanpään lukion tutustumispäivät joulukuussa 2020 ovat tiistai 15.12 ja perjantai 18.12. sekä tammikuussa 2021 tiistai 12.1, tiistai 19.1. ja torstai 21.1. kello 9.15-10.15. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on tiistaina 19.1.2021 kello 18-20.

Koronatilanteen vuoksi tutustumispäivät toteutetaan virtuaalisena lukiokierroksena, jonka aikana ja jälkeen pääset juttelemaan ja kysymään kysymyksiä lukion tutoreilta ja henkilökunnalta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, [email protected] Ilmoittautumislinkit myös alla olevasta pdf-tiedostosta joulukuussa 2020.

Haku Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityiseen koulutustehtävään

Valinta Musiikin erityisen koulutustehtävän opiskelijaksi (musiikkilinja ja musiikkiteatterilinja) tehdään lukuaineiden keskiarvon (vähintään 7,5) sekä arvioitavan Näyttökoevideon perusteella. Lisäksi hakija täyttää sähköisen hakulomakkeen, jossa annetaan hakijasta lisätietoja. Näyttökoevideon linkki tallennetaan sähköiselle hakulomakkeelle.

Kevään 2021 yhteishaun sähköinen hakulomake julkaistaan lukion www-sivulla joulukuussa 2020. Sähköinen hakulomake on täytettävä viimeistään yhteishaun päättyessä 23.3.2021. Joulukuussa 2020 julkaistaan myös kevään 2021 yhteishaun Näyttökoevideon tarkemmat ohjeet ja arviointikriteerit.

Kevään 2020 ohjeet olivat seuraavat (uusittu ohje julkaistaan joulukuussa 2020):

Näyttökoevideon maksimipituus on 5 minuuttia. Aikaa ei saa ylittää.

Näyttökoevideota ei saa editoida. Tallenna suorituksesi alusta loppuun. Älä käytä tehosteita ja kuvaa näyttökoevideo esimerkiksi kännykän kameralla itse tai pyydä apua kuvaamiseen. Huomaathan että kuvassa hakijan täytyy näkyä kokonaan.

Jos haet sekä musiikkilinjalle että musiikkiteatterilinjalle, täytä vain yksi hakulomake ja kuvaa vain yksi näyttökoevideo.

Näyttökoevideon sisältö on samanlainen molemmille linjoille, mutta musiikkiteatterilinjalle hakijan täytyy lisätä videoon ilmaisullinen näyte, esimerkiksi katkelma runosta, monologista tai tanssikoreografiasta.

Näyttökoevideon osiot:
1) hakijan esittely (oma nimi ja syntymäaika)
2) laulunäyte ilman säestystä (katkelma valitsemastasi laulusta esimerkiksi Tuiki tuiki tähtönen, Maamme-laulu)
3) halutessasi soittonäyte yhdellä tai useammalla instrumentilla
4) ilmaisullinen näyte, vapaasti valittava ilmaisunlaji ja -tyyli (vain musiikkiteatterilinjalle hakiessa)

"Tää tuntui heti niinkuin kodilta.." Saimi (musiikkiteatteri), Eelis (musiikki) ja Bahereh (yleislukio) kertovat.