Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hakijalle

Tervetuloa!

Olemme Suomen paras lukio :) Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä. Yleislukiossamme on 65 aloituspaikkaa. Tämän lisäksi erityisen koulutustehtävän Musiikkilinjalle ja Musiikkiteatterilinjalle otetaan yhteensä 50 uutta opiskelijaa. Vuosittain meillä aloittaa yhteensä 115 uutta lukiolaista.

Meille haetaan vuosittaisessa yhteishaussa osoitteessa https://opintopolku.fi. Seuraava yhteishaku on 22.2.-22.3.2022.

Hatanpään lukion paikan päällä pidettävät live-tutustumispäivät ovat tiistai 18.1.2022 ja keskiviikko 19.1.2022 tiistai 25.1.2022 sekä keskiviikko 9.2.2022 kaikkina päivinä kello 9.15-10.45.

Etäesittely Teamsissa on torstaina 27.1. kello 9.15.-10.45. Linkki esittelyyn tulee koulun www-sivulle tälle palstalle.

Esittelyilta on torstaina 27.1. kello 18 alkaen. Iltaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua, tervetuloa paikalle! Ilta alkaa talon tavan mukaan upealla musiikkiesityksellä.

Tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, [email protected], puhelin 040 5415952.

Haku Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityiseen koulutustehtävään

Valinta Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisen koulutustehtävän opiskelijaksi tehdään lukuaineiden keskiarvon (vähintään 7,5) sekä arvioitavan näyttökoevideon perusteella (pisteytys 1-5 pistettä). Lisäksi hakija täyttää sähköisen hakulomakkeen, jossa annetaan hakijasta lisätietoja. Musiikin erityiseen koulutustehtävään (musiikki ja musiikkiteatteri) haetaan siis yhdellä hakulomakkeella ja yhdellä hakuvideolla.

Musiikin erityiseen koulutustehtävään (musiikki ja musiikkiteatteri) hakevan on täytettävä alla oleva sähköinen hakulomake viimeistään yhteishaun päättyessä 22.3.2022.

HaLu:n perinteisten Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan toiminta jatkuu syksyllä 2021 käyttöön otetun lukioiden opetussuunnitelman (LOPS2021) mukaan yhtenä ja samana Musiikin erityisenä koulutustehtävänä (musiikki ja musiikkiteatteri). Musiikin erityisessä koulutustehtävässä on edelleen jatkossakin mahdollista painottaa oman toiveensa mukaan joko musiikkia tai musiikkiteatteria.

Alla on esitelty Musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityisen koulutustehtävän hakuohjeet edellisessä vuoden 2021 yhteishaussa. Uudet hakuohjeet julkaistaan tällä sivulla viimeistään 1.12.2021.

Musiikin ja musiikkiteatterin näyttökoevideon osiot (2021 yhteishaku)

Näyttökoevideon pituus on 5-8 minuuttia. Maksimiaikaa (8 minuuttia) ei saa ylittää.

Näyttökoevideossa on siis minimissään 3 osiota (A:sta osiot 1 ja 2 ja lisäksi B:stä osiot 3,4 tai 5) ja maksimissaan 5 osiota (A:sta osiot 1,2 ja B:stä osiot 3,4 ja 5).

A) Kaikki hakijat liittävät videoon pakolliset osiot: 1) Hakijan esittely ja 2) Laulunäyte ilman säestystä:

1) Hakijan esittely
Sano videossa: "Osio 1: Hakijan esittely" ja oma nimesi ja syntymäaikasi. Kerro lisäksi lyhyesti, miksi haluat Hatanpään lukion musiikin (musiikki ja musiikkiteatteri) erityistehtävään.

2) Laulunäyte ilman säestystä
Sano videossa: "Osio 2: Laulunäyte ja kappeleen nimi." Laulettava kappale voi olla katkelma omavalintaisesta laulusta tai esimerkiksi Tuiki tuiki tähtönen tai Maamme-laulu

B) Valitse seuraavista 1-3 osiota:

3) Soitto- ja/tai laulunäyte yhdellä tai useammalla instrumentilla
Sano videossa: "Osio 3: Soitto- ja/tai laulunäyte / soitto- ja/tai laulunäytteet." Kerro lyhyesti mitä soitat tai laulat. Laulunäytteen voi laulaa säestyksen kanssa.

4) Valmis teksti roolissa
Sano videossa: "Osio 4: Valmis teksti roolissa." Teksti löytyy liitetiedostosta ohjeiden alapuolelta (*Valmis teksti roolissa).
• Valitse oheisesta tekstistä 5-8 virkettä tai lausahdusta. Voit yhdistellä repliikkejä eri kappaleista.
• Esitä ne valitsemassasi roolissa (esim. poliisi, lukiolainen, kassatyöntekijä, taidemaalari, tv-juontaja, koira).
• Harjoittele ja muokkaa se omaan suuhun (=roolisi) sopivaksi.
• Mieti, mitä tekstin sisältämiä asioita voisit ilmaista toiminnan avulla.
• Käytä apuna tähänastista tietämystäsi draaman ilmaisukeinoista (äänenkäyttö, liike, eleet, kehonkieli, rytmi, tilankäyttö, puvustus ja rekvisiitta).
• Osaa teksti ulkoa.

5) Tanssinäyte ja/tai jokin muu ilmaisullinen näyte
(esim. luova kirjoittaminen, liikeilmaisu, oma koreografia, monologi, oma laululyriikka tai sävellys). sano videossa: "Osio 5: Ilmaisullinen näyte."

"Meidän koulussamme on tosi mukava opiskella..." Hatanpään lukion esittelyvideo

... Saa yksityiskohtaista ja henkilökohtaista opetusta... Saara, Julius, Saara ja Valtteri kertovat

"Tää tuntui heti niinkuin kodilta.." Saimi (musiikkiteatteri), Eelis (musiikki) ja Bahereh (yleislukio) kertovat. Lukion vanhempi esittelyvideo.