Siirry sisältöön

Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen

Wilma

Wilma on oppilashallintojärjestelmä, jota käytetään kouluilla sekä esiopetuksessa.

Esiopetuksessa Wilmaa käytetään pääasiassa esiopetuksen henkilöstön sekä huoltajien väliseen viestintään, oppilaan poissaolojen ilmoittamiseen sekä yhteisten tiedotteiden lähettämiseen. Lisäksi Wilman kautta tehdään erilaisia hakuja tai ilmoittautumisia.

Kouluilla Wilman kautta huoltajat voivat seurata oppilaan ja opiskelijan opintosuorituksia, ilmoittaa ja selvittää poissaoloja, lähettää viestejä opettajille, lukea opettajien lähettämiä viestejä sekä seurata koulun lähettämiä tiedotteita. Wilman kautta tehdään myös erilaisia hakuja tai ilmoittautumisia

Oppilaat ja opiskelijat valitsevat myös Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Wilma käyttöön

Tampereen esi- ja perusopetuksen Wilmaan pääsee kirjautumaan Ulkoinen linkkihttps://opetustampere.inschool.fi sivun kautta. Wilma-järjestelmä -sivulta löytyvät ohjeet Wilma-tunnuksen luomiseen.

Wilman voi ladata omaan mobiilipuhelimeen

  • Etsi Wilma-mobiilisovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta
  • Lataa sovellus itsellesi
  • Kirjaudu sovellukseen sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla
  • Valitse Wilma: Tampereen kaupunki, perusopetus


Koulujen tieto- ja viestintäteknologia ja sosiaalinen media

Oppilaitokset hyödyntävät tieto- ja viestintäteknologian (TVT) sekä sosiaalisen median mahdollisuuksia oppimisessa ja opetuksessa uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Kaikessa tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävässä oppimisessa korostetaan vuorovaikutusta sekä yhteistoiminnallista oppimista.

Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämistä opetuksessa kehitetään osana opetussuunnitelmatyötä ja jokapäiväistä opetuksen suunnittelua. Tampereella kaikilla kouluilla on kolmen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma, joka perustuu seutukunnan tieto- ja viestintätekniikan strategiaan.

Perusopetuksessa käytössä olevat sähköiset palvelut oppilaille ja opettajille: