Siirry sisältöön

Jatko-opinnot

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt jatkaa hakuja perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin keskiviikkoon 7.4. asti. Perusopetuksen jälkeisten koulutusten hakuja jatketaan koronavirustilanteesta johtuen.

Tiistaina 23.2. alkanut kevään 2021 yhteishaku
- ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä
- haut perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin (VALMA, 10.lk sekä LUVA) ja
- vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen

päättyvät keskiviikkona 7.4.2021 klo 15.00.

Samalla hakulomakkeella haetaan sekä lukioon että ammatilliseen koulutukseen. Hakulomakkeella voi hakea enintään viiteen eri koulutukseen.

Samanaikaisesti on haut perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen (kymppiluokat ja VALMA-koulutus) sekä vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen.

Haku tehdään osoitteessa Ulkoinen linkkiOpintopolku.fi Valinnan tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 17.6.2021.


Oppivelvollisuus pitenee 18 vuoteen, ja jokaisen täytyy opiskella peruskoulun jälkeen. Nuori opiskelee esimerkiksi lukiossa tai ammattikoulussa ja suorittaa siellä toisen asteen tutkinnon. Oppivelvollisuus jatkuu 18 ikävuoteen saakka tai siihen asti, kunnes nuori on suorittanut toisen asteen koulutuksen.

Hyödyllisiä linkkejä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishakua varten

Yhdeksännen luokan oppilaita

Apua päätöksenteon tueksi

Koulutuksen sekä ammatin valitseminen on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Käytä valintaan runsaasti aikaa, haaveilua ja tietoa. Vertaile, arvota, testaa ja tutustu.

Opintopolku

Ajankohtaista tietoa koulutustarjonnasta, oppilaitosten yhteystiedot sekä kuvaukset eri aloista ja tutkinnoista. Ulkoinen linkkiOpintopolku

Ammattiosaaja

Paljon tietoa erilaisista ammateista ja ammatillisesta koulutuksesta. Ulkoinen linkkiAmmattiosaaja

AVO ammatinvalintaohjelma

AVO on ammatinvalintaohjelma. Se on tarkoitettu erityisesti sinulle joka pohdit ammatti- ja koulutusvalintojasi peruskoulun tai lukion pohjalta. AVO auttaa sinua löytämään tarvittavia tietoja ja pohtimaan ratkaisujasi. Ulkoinen linkkiAVO ammatinvalintaohjelma

Kun koulu loppuu

Sivusto antaa tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä opiskelupaikoista, kesätyöstä ja työelämästä Ulkoinen linkkiKun koulu loppuu.

Ammattipolku

Polkuja erityistä tukea tarvitseville. Ulkoinen linkkiAmmattipolku.fi .

MYTECH - Opiskelemaan, mutta mitä ja miksi?

MyTechissa on yli 200 tarinaa teknologia-alan ammateista – töistä, joita eri koulutusalojen ja -asteiden opinnoista valmistuneet tekevät. Ulkoinen linkkimytech.fi/mita-opiskelemaan